Man die Kalmthout liet sporten, overleden

Man die Kalmthout liet sporten, overleden

Foto: Gemeente Kalmthout

Kalmthout - Gaston Stevens, ere-schepen van de gemeente Kalmthout is op 15 juni op 77-jarige leeftijd overleden. Na zijn politieke loopbaan verleende de gemeenteraad hem in 2001 de titel van ere-schepen.

Gaston Stevens was lang actief in de gemeentepolitiek. Hij begon in 1971 bij Nieuw Kalmthout (NK) en zetelde daarna namens de CVP. Hij was 24 jaar schepen en zes jaar gemeenteraadslid. Hij was bevoegd voor sport, personeel, jeugd, toerisme, informatie en ontwikkelingssamenwerking. “Als schepen van Sport speelde Gaston een belangrijke rol in het Kalmthouts sportgebeuren”, zegt burgemeester Lukas Jacobs (CD&V). “Hij had zijn verdienste in de bouw van het gemeentelijk zwembad in 1976, het sportcentrum De Zwarte Hond, de sporthal van Gitok, de sportzaal van Achterbroek, de oprichting van de sportraad en de professionele werking van de sportdienst. Alle sportverenigingen konden bij hem terecht. Maar vooral Heikant Sport, de Kalmthoutse Atletiekclub ACK, de 1 mei Parkcross en de wielerverenigingen lagen hem na aan het hart. Als oud-schepen speelde hij zijn rol in de komst van het nieuwe Sportpark. De werkzaamheden zijn er nu volop bezig. De ere-schepen zorgde mee voor de eerste spadesteek eind 2013.”

In 1996 speelde Stevens een voortrekkersrol bij de vieringen in het kader van het 850-jarig bestaan van de gemeente Kalmthout. Hij was de bedenker van de naam ‘nen Turf’ voor het streekbier dat voor die gelegenheid werd gebrouwen. In Kalmthout stond Gaston Stevens bekend als een aangename man, die openstond voor ieders mening. Hij was zeer innemend en loyaal. Hij gaf graag kansen aan jonge mensen.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 20 juni om 10u in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw in Kalmthout.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio