Door brand vernielde bakkerij Pastridor wordt heropgebouwd

Door brand vernielde bakkerij Pastridor wordt heropgebouwd

Industriële bakkerij Pastridor in Londerzeel, die woensdagavond volledig uitbrandde, zal heropgebouwd worden. Dat heeft de directie vandaag aan het personeel laten weten. Voor de 180 personeelsleden is tijdelijke werkloosheid aangevraagd.

Directeur Lieven Breemeersch van Lantmännen Unibake stelde het personeel vanmiddag tijdens een informatiesessie gerust. De site van de industriële bakkerij in Londerzeel wordt volledig heropgebouwd. ‘We hebben het voornemen om van deze site terug de belangrijkste referentie in de Benelux te maken op vlak van voorgebakken brood’, aldus Breemeersch.

De directie kondigde tijdens de personeelsvergadering ook aan dat voor alle 180 medewerkers in Londerzeel tijdelijke werkloosheid werd aangevraagd wegens overmacht. Het bedrijf zal ook het loonverlies bijpassen dat werknemers lijden als gevolg van die tijdelijke werkloosheid.

‘Maar het is de bedoeling om zoveel mogelijk personeel aan het werk te houden op andere sites en bij de toeleveranciers. Gesprekken daarover zijn bezig. We weten op dit moment alleen nog niet hoeveel personeelsleden aan de slag zouden kunnen blijven’, zegt woordvoerder Brigitte Lagrou.

De directie onderzoekt ook hoe de productie in Londerzeel tijdelijk kan overgebracht naar haar andere Belgische productiesites in Moeskroen en Brussel.

Wanneer de site in Londerzeel opnieuw zou kunnen opengaan, is op dit moment niet te voorspellen. Mogelijk volgende week al wordt volop begonnen met puin ruimen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees