Courtney Love woedend over film die dood Kurt Cobain in haar schoenen schuift

Courtney Love woedend over film die dood Kurt Cobain in haar schoenen schuift

Foto: IMAGEGLOBE

De ex-vrouw van Kurt Cobain is woedend op de makers van een nieuwe documentaire over de dood van de Nirvana-zanger. Courtney Love eist dan ook dat de film, waarin gesuggereerd wordt dat zij Cobain gedood heeft, niet meer vertoond wordt.

Kurt Cobain, de zanger van de populaire grungegroep Nirvana, stapte op 5 april 1994 uit het leven in zijn woning in Seattle. Hij schoot een kogel door zijn eigen hoofd omdat hij worstelde met de tol van de roem. Tot zover het verhaal dat het grootste deel van de mensen 21 jaar later nog altijd als de waarheid beschouwt.

Toch zijn er heel wat andere meningen over. Complottheorieën, die nu eens Dave Grohl in een slecht daglicht plaatst en dan weer Courtney Love, de vrouw met wie Cobain een dochtertje had. Rond die laatste theorie is nu ook een documentaire uitgekomen: Soaked in Bleach.

De film volgt het verhaal van Tom Grant, een privé-detective die door Love ingehuurd werd om Cobain te vinden nadat hij een afkickkliniek in Los Angeles verlaten had op 30 maart 1994. In de film hoor je veel van de gesprekken tussen Love en Grant.

Omdat zij er als de grote slechterik uitkomt, valt de documentaire niet in goede aarde bij Love, die in een brief alle Amerikaanse bioscopen oproept om de film niet te draaien. Ze overweegt ook om een klacht in te dienen tegen de makers, maar zover kwam het nog niet.

‘De film draait rond een herhaaldelijk ontkende theorie dat mevrouw Love de dood van haar man heeft georkestreerd’, staat in de brief te lezen. ‘De valse beschuldiging van criminele feiten is lasterlijk.’

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees