CLUBNIEUWS. Coucke heeft grote naam (bijna) beet, Pollet al weg bij AA Gent

CLUBNIEUWS.  Coucke heeft grote naam (bijna) beet, Pollet al weg bij AA Gent

Foto: Belga

Oostende lijkt zijn targetspits beet te hebben. En het is de grote naam waar Marc Coucke om vroeg. Ondertussen lijken Charleroi en Lokeren ook bijna een versterking beet te hebben.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Igor De Camargo tekent dinsdag wellicht contract van twee jaar bij Oostende

Igor De Camargo (32) staat op het punt om Standard te ruilen voor KV Oostende. De negenvoudige Rode Duivel moet bij de kustploeg de (aanvals)leider worden. Hoewel hij bij Standard meer dan 1 miljoen verdient en er nog tot 2016 onder contract ligt, biedt Oostende hem een alternatief. De Rouches vragen geen onrealistische transferprijs meer sinds zij Santini haalden, en de Belgische Braziliaan kan zich vinden in de salarisvoorwaarden van KVO.  

Toch is het nog even nagelbijten. De Camargo keert pas zondagnacht terug uit Brazilië en heeft dinsdag een afspraak op Oostende. Er is ook nog wel wat buitenlandse interesse, maar als er zich binnen de drie dagen niemand meer meldt met een beter bod, tekent De Camargo volgende week in het Albertpark. Genk lijkt Oostende alvast niet te moeten vrezen, want daar bleef het windstil voor de aanvaller. KVO-trainer Yves Vanderhaeghe mag zich dus al verlekkeren op een spitsenduo De Camargo-Cyriac, vergelijkbaar met het koppel Santini-Chevalier dat hij bij Kortrijk zo succesvol maakte. 

Terwijl de voorlinie vorm krijgt, maakt Oostende ook werk van de defensie. Benoit Poulain (27) van Kortrijk ligt in poleposition om de nieuwe centrale verdediger te worden. Het Oostendse voorstel overtreft momenteel dat van AA Gent en enkele Franse clubs

Pollet al weg  bij AA Gent 

De onderhandelingen met Charleroi zijn nog niet helemaal afgerond, maar David Pollet trainde gisterochtend niet meer mee met AA Gent, ontbrak in de selectie voor het oefenduel in De Pinte en is geschrapt voor de teambuildingstage volgende week in Jupille. ‘Uit voorzorg’, zegt AA Gent-manager Michel Louwagie. ‘We gaan er uitkomen met Charleroi, dus het heeft geen zin nog risico’s te nemen met hem.’

Enoh op weg naar Lokeren, Maric verlengt

De Kameroense spits Lewis Enoh (22) landt zondag in België. Lokeren is rond met hem, met Sporting zo goed als. Mijat Maric (31) heeft zijn contract met drie jaar verlengd tot 2019. De verdediger kon op interesse rekenen van Genk en Oostende, maar blijft op Daknam.

Anderlecht krijgt half miljoen voor Antonucci

Franco Antonucci, één van de grootste talenten van Anderlecht, wordt vandaag 16 jaar en tekent maandag bij Ajax. Via allerlei vergoedingen zou RSCA wel nog zo’n 500.000 euro opstrijken voor de middenvelder.

Castagne tot 2019 bij Genk

Timothy Castagne (19) verlengde bij Genk tot juni 2019. De club neemt afscheid van kinesisten Cardeynaels, Kaes en Jespers, en mental coach Stijn Quanten.

Jeugdproduct verlaat KV Mechelen

Jeugdproduct Jan Mertens verlaat KV Mechelen en gaat aan de slag bij Lommel. 
 

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.