SYTYCD-danser maakt opnieuw 'verboden' filmpje onder Menenpoort

Ieper -

Sinerjey heeft opnieuw een dansfilmpje onder de Menenpoort opgenomen. Twee jaar geleden werd hem dat niet in dank afgenomen.

Begin 2013 kreeg de Ieperse danser Sinerjey Meyfroodt - bekend van het televisieprogramma So You Think You Can Dance en van zijn Ieperse dansstudio Da Jump- bakken commentaar over zich heen in Ieper nadat hij een dansvideo had opgenomen onder de Menenpoort. ‘Ongepast en respectloos’, waren de reacties van onder andere de Commonwealth War Graves Commission en de Last Post Association. Zij hadden Sinerjey destijds geen toestemming gegeven toen hij hen vroeg om een dansfilmpje te mogen opnemen. Sinerjey verdedigde zich op de commentaar. Het stormpje ging even snel liggen als het was opgekomen.

Zaterdag - bijna 2,5 jaar na datum - verscheen opnieuw een video van een freestylende Sinerjey onder de Menenpoort op zijn persoonlijke Twitter- en Instagramaccount. ‘Nee, ik vrees niet echt voor heibel’, zegt de danser. ‘Cristiano, een collega-danser, en ik hebben echt niets onrespectvol gedaan. Tegen de Menenpoort plassen of je bier er gooien, dat is ongepast. We gebruikten de Menenpoort gewoon als mooie achtergrond en vooral omdat het de enige plaats is die voor wat mooi licht zorgt in de donkerte van de nacht.’ Benoît Mottrie van de Last Post Association wil liever niet reageren omdat hij er geen verdere aandacht aan wil schenken, volgens hem de bedoeling van de video.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees