ATLETIEKMIDZOMERNACHTLOOPGENT

Bert Misplon gidst Tom Waes door Gent

Bert Misplon gidst Tom Waes door Gent

Tom Waes en zijn ‘haas’ Bert Misplon. Foto: Nic Declercq

Gent -

Liefst 5.300 deelnemers boden zich aan de Gentse Topsporthal aan voor de vijfde editie van de Midzomernachtloop. Winnaars waren Gieljan Baete en Abdi Nagaasa. Bert Misplon vergezelde Tom Waes op zijn sponsortocht ten voordele van Unicef.

‘Ik had al een paar keer tempowerk opgeknapt voor andere atleten, maar dit was toch uniek’, vertelde Bert Misplon na afloop van de Midzomernachtloop. Vorig jaar legde de atleet van Racing Gent nog beslag op de tweede plaats achter Gino Van Geyte, op dit ogenblik herstellend van een ingreep aan de voet.

‘Het idee om de uitdaging van Tom Waes mee te helpen realiseren, sprak me enorm aan. Per loper die we konden inhalen, kregen we tien vaccins voor Unicef. Vanop het podium hadden we alle tijd om de deelnemers aan te moedigen. Daarna was het nog een kwartier wachten tot de laatste loper de startlijn had overschreden. Dan pas konden we aan onze lange inhaalrace beginnen.’

‘Tom wilde een tempo van vijf minuten per kilometer aanhouden en daar slaagden we wonderwel in’, vervolgde Misplon, die de tocht aflegde met een camera op zijn helm gemonteerd. ‘Halfweg had Tom nog een dipje te verwerken maar hij beet moedig door. Onderweg werden we uiteraard enorm aangemoedigd. Af en toe moest ik me ook letterlijk een weg banen door de massa om vlot doorgang te krijgen. Uiteindelijk konden we 2.010 deelnemers inlopen: goed dus voor 20.100 vaccins en een sponsorbedrag van 10.000 euro erbovenop. We bereikten de eindstreep in een tijd van 1u.12‘50’, goed voor de 485ste plaats en twee minuten sneller dan aanvankelijk gepland.’

Er was uiteraard ook een wedstrijd. En die werd met verve gewonnen door de Ethiopiër Abdi Nagaasa, die in de 15 km-loop maar liefst vijf minuten uitliep op Wannes Van Giel en Diebrecht De Smet. Linda Hermans kreeg bij de vrouwen de snelste tijd achter haar naam. In de race over 10 km ging de zege naar Gieljan Baete. De Evergemnaar haalde het voor Florent Guéret en Tomas De Bock.

Bij de vrouwen zegevierde de Gentse Katrijn Ools voor Petra Bruggeman en Susan Goethals.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio