CLUBNIEUWS. Club test Israëliër en Nepalees, Gentse pechvogel weer out

CLUBNIEUWS. Club test Israëliër en Nepalees, Gentse pechvogel weer out

Hatem Abd ­Elhamed Foto: photonews

Club Brugge, dat morgen de trainingen in West­kapelle hervat, verwelkomt een ­Israëlische tester. Met de polyvalente ­Hatem Abd ­Elhamed anticipeert blauw-zwart op ­potentiële problemen op de positie van rechtsachter.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

CLUB BRUGGE Thomas Meunier is geopereerd aan de knie en hervat pas in augustus de trainingen met de groep. Bovendien aast de ­Ardennees op een transfer. Back-up Davy De fauw sukkelt nog steeds met de buikspieren die hem al in de play-offs parten speelden. Mogelijk komt zijn seizoensstart in het gedrang. Dus rest er alleen Dion Cools, 19 jaar en pas aangeworven van Oud-Heverlee Leuven. De Belgische jeugdinternational krijgt zijn kans in de voorbereiding, maar aangezien hij geen ervaring in eerste klasse heeft, blijft het een risico om met hem het seizoen te beginnen.

Daarom krijgt Club Brugge deze week in principe ­Hatem Abd Elhamed op proef. De 24-jarige Israëliër speelde het voorbije halfjaar op huurbasis bij het Roemeense Dinamo Boekarest, het team van Mircea Rednic (ex-trainer Standard en Gent). Abd ­Elhamed tekende voor drie goals en twee ­assists. Omdat Dinamo echter geen 100.000 euro transfersom wilde betalen en zijn loon twee maanden niet stortte, keerde hij terug naar FC Ashdod. Daar ligt hij nog drie jaar onder contract. Abd Elhamed streek in ­januari 2011 al eens een halfjaar neer bij Charleroi, maar hij kwam niet verder dan een invalbeurt van een kwartier.

Club test overigens ook de Nepalese spits Bimal Gharti Magar (17), een achtvoudig A-international die eerder op proef was bij Anderlecht en Genk.

Pechvogel Nicklas Pedersen terug out

AA GENT De Deense aanvaller Nicklas ­Pedersen viel vorig seizoen tijdens de voorbereiding uit met een zware knieblessure en kwam pas tijdens de voorbije play-offs terug aan de oppervlakte. Nu dreigt hij terug de voorbereiding aan zijn neus voorbij te zien gaan, want vandaag ondergaat de Deen een kijkoperatie die de ernst van een meniscusletsel aan het licht moet brengen. Tijdens de drie oefenduels die AA Gent tot nu toe afwerkte, kwam Pedersen omwille van die nieuwe knieperikelen ­enkel tijdens de eerste oefenpot, tegen Racing Wetteren, in actie.

AA Gent is op teambuilding in Jupille, maar daar staan ook gewone voetbaltrainingen op het programma. Raman (adductoren), Neto (revalidatie knie), Vitos (enkelverstuiking), Dejaegere (verrekking hamstrings) en Milicevic (hamstrings) trainen echter individueel.

AA Gent-manager Michel Louwagie zal overigens op 8 augustus in de Leie duiken, een belofte die hij verbond aan de titel.

Standard akkoord met Al Arabi, maar Ezekiel wil niet blijven

STANDARD / ANDERLECHT Standard heeft met Al Arabi een akkoord gevonden voor een nieuwe huur van spits Imoh Ezekiel. Het gaat om een uitleenbeurt zonder aankoopoptie, net als het afgelopen half jaar. Daarmee lijkt Standard concurrent Anderlecht af te troeven in de strijd om ­Ezekiel, maar toch is het nog niet zo ver. Ezekiel zelf wil ­eigenlijk niet in Luik blijven. Een gespannen relatie tussen zijn entourage en Roland ­Duchâtelet zou een verlengd verblijf van Ezekiel in Luik moeilijk maken. Door die beslommeringen met Standard heeft Anderlecht de beste ­papieren om Ezekiel binnen te halen als hij straks beslist om in België te blijven. (jug)

Kortrijk biedt op Argentijnse linksback

KV KORTRIJK zoekt een nieuwe linksback en De Kerels hebben hun oog ­laten vallen op Luis Ibañez (26). Deze Argentijn begon zijn carrière bij ­Boca Juniors, won daarna vier trofeeën met het ­Kroatische Dinamo Zagreb en werd vorig jaar uitgeleend aan het Hongaarse Gyori ETO. Bij ­Dinamo scoorde hij elf goals. Kortrijk deed al een bod op Ibañez, maar er zijn nog geïnteresseerde clubs.

De contracten van Henkinet (het bod van Waasland Beveren heet ‘belachelijk laag’) , ­Marusic, Tomasevic en Chevalier worden verlengd. Poulain streek gisteren neer op stage. Het bod van Oostende, waar een contract van drie jaar klaar ligt voor de Fransman, is nog steeds ontoereikend.(flu/fbu/jug)

De Camargo vandaag van Oostende?

STANDARD / OOSTENDE Jeff Louis (Standard) kan op huurbasis terug naar zijn ex-club Nancy. Igor De Camargo wordt vandaag normaliter op training verwacht, maar het is waarschijnlijker dat hij in Oostende opduikt om er een tweejarig contract te tekenen. Toch besliste hij om vandaag oook nog eens met Genk te gaan praten: lees meer. (bfa, jug)

WAASLAND-BEVEREN  De Estse aanvaller Valerijs Sabala traint vanaf vandaag mee bij Waasland-Beveren. Club Brugge wil de 20-jarige international net als vorig seizoen uitlenen.(bcd)

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.