Heibel rond wie de rechten heeft op tv-programma: Woestijnvis of vier bedenkers

Bedenkers kwaad over nieuw seizoen 'De Mol'

De plannen van Woestijnvis om dan toch een nieuw seizoen van De Molte maken, worden niet door iedereen op gejuich onthaald. Er is namelijk discussie over wie de Vlaamse rechten heeft op het programma: Woestijnvis of de vier mannen die de succesformule hebben bedacht.

Wie is de Mol? Die vraag moet voorlopig even wijken voor de vraag Wie bezit de rechten op De Mol?. De oproep van Woestijnvis voor een vierde seizoen van het legendarische spelprogramma was amper gelanceerd of het werd al duidelijk dat er geen akkoord is tussen de vier bedenkers om dat vierde seizoen te maken.

De Mol werd in de jaren negentig bedacht door Tom Lenaerts, Bart De Pauw, Michel Vanhove en Michiel Devlieger die het programma ook presenteerde. Zij maakten De Mol onder de vleugels van productiehuis Woestijnvis, maar zouden het concept los van Woestijnvis hebben bedacht.

Sinds het derde en voorlopig laatste seizoen van De Mol op tv kwam, is in tv-land echter veel veranderd. Alleen Michiel Devlieger werkt nog bij Woestijnvis. Tom Lenaerts heeft zijn eigen productiehuis, Panenka, en gaat weer voor de VRT werken, Bart De Pauw leidt het succesvolle KoekenTroef! dat onder meer Twee tot de Zesde Macht en De Biker Boys afleverde en Michel Vanhove is aan de slag bij productiehuis deChinezen, bekend van Ten Oorlog en Jonge Benen. Zelf werkt Woestijnvis helemaal niet meer voor de VRT.

Corrigeer

MEER NIEUWS