Postbodes zoeken geen gestolen fietsen meer

Postbodes zoeken geen gestolen fietsen meer

Bpost stopt minder dan een jaar na de lancering met CycloSafe, een dienst waarmee postbodes tijdens hun ronde gestolen fietsen moesten opsporen. ‘Er was te weinig interesse’, zegt Bpost.

De CycloSafe is een veiligheidskoker met een chip die eenvoudig op een fiets aan te brengen is, maar moeilijk weer te verwijderen is. Het systeem kostte 29,99 euro en was te koop in de betere fietszaak. Eigenaars van een CycloSafe konden hun fiets online registreren en ook als vermist of gestolen opgeven.

De postbodes beschikken op hun ronde over een scanner. Wanneer ze een fiets met een CycloSafe passeerden die als gestolen opgegeven was, stuurde het systeem automatisch een bericht naar de lokale politie.

De dienst startte vorig jaar in Brugge, Brussel, Gent en Leuven. ‘Met succes. Toch waren er op dit moment amper 500 gebruikers en dat is onvoldoende om er mee door te gaan. Nochtans is er volgens de politie grote behoefte aan een dergelijk systeem’, zegt Fred Lens van Bpost.

De post gaat nu alle klanten die CycloSafe kochten en de fietshandelaars die het systeem verkochten zo snel mogelijk vergoeden.

Corrigeer

MEER NIEUWS