‘Urban Trail’-loop gaat langs kunstwerken van ‘Triënnale’

‘Urban Trail’-loop gaat langs kunstwerken van ‘Triënnale’

Het parcours van de ‘Urbain Trail’ werd voorgesteld in het Begijnhof van Brugge. Inschrijven kan tot 24 juni. Foto: mvn

Brugge -

De derde editie van de Urban Trail-loop wordt op zondag 18 oktober gehouden door het Brugse centrum. De organisatoren laten 5.000 deelnemers toe.

De organisator van de Urban Trail door Brugge, het bedrijf Golazo, start vandaag met de inschrijvingen voor de derde editie. Snel inschrijven zal de boodschap zijn, want vorig jaar waren in enkele dagen tijd alle plaatsen weg voor de tien kilometerloop in de Brugse binnenstad.

Ook dit jaar wordt het maximum aantal deelnemers op 5.000 gehouden. De lopers zullen in vier verschillende waves vertrekken om de passages in de smalste gedeeltes mogelijk te maken en het loopcomfort van de deelnemers te verhogen. ‘Die zondag is het de laatste dag van het populaire hedendaagse kunstenfestival, de Triënnale, en ik heb de organisatoren dan ook gevraagd om hun parcours te plannen langs de kunstwerken’, zegt schepen van Sport Annick Lambrecht (SP.A), die erop wijst dat de binnenstad die zondag tegen de middag terug bereikbaar zal zijn voor de inwoners. ‘De lopers zullen vijf verschillende locaties aandoen met de Diamondscape op de Markt, de Tree Huts in het Begijnhof dat de lopers zullen doorkruisen, Over a Place Beyond Belief op de Burg, Vertically Integrated Socialism in het Grootseminarie en de Canal Swimmers Club aan de Potterierei. Een nieuw gebouw die de deelnemers zullen doorkruisen, is de Stadsschouwburg in de Vlamingstraat.’

De start en aankomst zijn op de Markt, met kleedkamers in de Stadshallen. De hoofdsponsor van de Urban Trail, het verzekeringsbedrijf NN Insurance, zal aan alle ingeschreven atleten een gepersonaliseerd trainingsschema aanbieden van acht tot twaalf weken. Dat trainingsschema is gebaseerd op het gewicht, leeftijd en conditie van de ingeschrevenen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio