WIELRENNENELITE Z/C & BELOFTENGROTE PRIJS VAN GELUWE

Steven Caethoven rondt ploegwerk subliem af

Benjamin Declercq en Jan Logier flankeerden winnaar Steven Caethoven op het podium Foto: Bart Vandenbroucke

De 86ste Grote Prijs van Geluwe werd gisteren beslecht in de spurt. Daarin toonde ex-prof Steven Caethoven zich de snelste. Beloften Benjamin Declercq en Jan Logier legden beslag op de tweede en derde plaats.

Berne Vankeirsbilck was in de Gapersgemeente de absolute smaakmaker. De derdejaarsbelofte, afgelopen zondag nog winnaar in Oostrozebeke, streed de hele wedstrijd in de voorste gelederen. Telkens renners aan de haal gingen, was de renner van Atom 6- Tops Antiek CT van de partij.

‘Het eerste half uur voelde ik me niet zo goed. Daarna liep het beter en mengde ik mij in de debatten. Op vijf ronden van de streep trok ik op pad met Arjen Livyns. Onze poging liep spaak, maar ik was er opnieuw bij toen de beslissende vlucht van negentien tot stand kwam. In de laatste ronden wogen de vele inspanningen zwaar door. Ik heb het dan maar laten lopen’, aldus de Harelbekenaar, die tweede werd in het bergprijsklassement achter Jochen Deweer (KSV Deerlijk-Gaverzicht).

Na het afhaken van Vankeirsbilck kwam nog achttien man in aanmerking voor de zege. WT Decock-Woningbouw Vandekerckhove had Steven Caethoven, Koen Demuynck en Thomas Vanhaecke aan boord. VL Technics-Experza-Abutriek kon vijf renners uitspelen: Tom Bosmans, Jan Logier, Mathias Ballet, Arjen Livyns en Guillaume Seye. Die laatste trok in de slotronde ten aanval en de jonge hardrijder werd pas in de laatste honderden meters gegrepen.

‘We hebben Seye wat laten doodbloeden’, lachte Caethoven achteraf. ‘Mijn twee ploegmaats leverden prachtig werk . Het was ideaal dat de vluchter pas in de laatste kilometer gegrepen werd. Dat is een beetje de ervaring van de profs.’

Belofte Benjamin Declercq werd tweede maar was toch niet ontgoocheld. ‘Ik verwachtte niets van deze koers’, vertelde de Izegemnaar van EFC-Etixx. ‘Ik zag dit louter als een training om weer ritme op te doen na een weekje rust. De laatste 40 à 50 kilometer had ik het knap lastig. Ik ben door de krampen heen gespurt. Zaterdag leg ik nog een laatste examen af. Daarna bouw ik op richting de Omloop Het Nieuwsblad.’

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S