WielrennenElite zonder contract en beloften - Mathias Van Der Sanden ziet stijgend vormpeil bekroond met eerste zege

‘Belangrijker voor sponsors dan voor mij’

‘Belangrijker voor sponsors dan voor mij’

Mathias Van Der Sanden. Foto: Kms

Het gaat in stijgende lijn met Mathias Van Der Sanden. Na zijn tweede plaats in zijn eigen Keerbergen was het zaterdag raak in Koningshooikt, de thuishaven van zijn team Snake. ‘Dat was vooral belangrijk voor onze sponsors’, aldus Van Der Sanden.

Mathias Van Der Sanden spoelde zaterdag met een eerste seizoenszege de ontgoocheling door om zijn tweede plaats, drie dagen eerder in zijn eigen gemeente Keerbergen.

Hij was, uitstekend gepiloteerd door enkele teamgenoten, de snelste in de massasprint in de VWV-wedstrijd in Koningshooikt.

‘Ik ben in de eerste plaats eliterenner zonder contract, maar ten behoeve van de vele sponsors was ik zaterdag afgezakt naar Koningshooikt’, vertelt de leerkracht wiskunde-fysica tussen het verbeteren van twee examens door.

‘Uitgerekend voor die mensen was deze zege belangrijk. Meer nog dan voor mezelf, ook al was dit nog maar mijn eerste overwinning van het seizoen.’

Dat hij daarmee de VWV-getrouwen de kaas van hun brood haalde, nam Van Der Sanden erbij.

‘Ik heb daar nog geen kwaad woord over gehoord’, reageert hij.

‘Ik heb zelfs de indruk dat de organisatoren van VWV-koersen graag hebben dat af en toe ook eliterenners mee komen rijden.’

‘Trouwens, onderschat dat soort wedstrijden niet. De afstand is wel minder en af en toe valt het er wel eens stil, maar er worden heus ook hoge gemiddelden gehaald.’

Mathias Van Der Sanden start woensdag opnieuw in zijn eigen reeks, in Tienen. Dan is er, opnieuw om enkele sponsors te plezieren, de VWV-wedstrijd in Wiekevorst. Nadien staan enkele interclubs op zijn programma.

‘De vakantie wenkt’

‘De vakantie wenkt. Dan kan ik twee maanden leven als een prof. Dat betekent meer trainen en ook meer rusten. Blijf ik van pech gespaard, dan moet ik vrij vlug nog beter kunnen’, klinkt het tot slot.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio