voetbal1ste klasse - Braziliaanse Belg tekent contract voor twee seizoenen met optie bij Genk

De Camargo keert terug

De Camargo keert terug

Foto: BELGA

Peter Maes heeft zijn eerste spits beet: Igor De Camargo komt transfervrij over van Standard en tekende een contract voor twee seizoenen (plus optie op een derde jaar) bij Genk. Voor de Braziliaanse Belg is het een terugkeer naar de Cristal Arena, waar hij al tussen 2000 en 2005 onder contract lag.

KRC Genk leende De Camargo in 2003 al uit aan satellietclub Heusden-Zolder. Daar was huidig assistent-coach Peter Balette zijn hoofdtrainer en technisch directeur Dimitri de Condé zijn ploegmaat. Het was die de Condé die De Camargo – pas terug uit vakantie - maandag overtuigde om Genk boven Oostende te verkiezen. De Camargo had tijdens zijn vakantie zijn lot aan de kustploeg verbonden, maar na een gesprek met de Condé veranderde hij van gedacht. KRC Genk schatte hij sportief hoger in en zijn vrouw, die graag in Luik bleef wonen, was meteen ook tevreden gesteld.

Tests

Terwijl men in Genk de afloop van de medische tests en het officiële fiat van Standard wilde afwachten, wenste de Luikse club gisteren De Camargo al succes op zijn website. Daarop stuurde ook Genk een persbericht de wereld in, De Camargo wordt vanavond na de laatste medische tests officieel voorgesteld.

Targetman

De terugkeer van negenvoudig Rode Duivel Igor De Camargo naar Genk kwam in een stroomversnelling nadat Ivan Santini (KV Kortrijk) in extremis Standard boven KRC Genk verkoos.

Peter Maes kreeg zo niet zijn favoriete spits, maar kan zich verzoenen met het goedkopere alternatief. De Camargo is een targetman met een goede instelling, die oorlog kan maken en anderen beter kan doen renderen, al is het de vraag hoe lang hij die fysieke inspanningen als prille dertiger nog kan volhouden.

Buyens

Tijdens de gesprekken tussen Genk en Standard kwam gisteren ook het dossier Yoni Buyens op tafel. Peter Maes wil de centrale middenvelder, die hij bij KV Mechelen al in een puur defensieve rol inzette, er heel graag bij. Buyens mag ook weg bij Standard, dat hem vorig seizoen uitleende aan Charlton. Hij moet nog wel een transfersom opleveren. Bij Genk wilde men beide dossiers koppelen, tot Standard de overgang van De Camargo gisteravond al de wereld instuurde.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio