Memorial Van Damme dreigt België te verlaten

 Memorial Van Damme dreigt België te verlaten

Foto: BELGA

De organisatoren van de Memorial Van Damme zijn ongerust, nadat zaterdag bekend raakte dat het Koning Boudewijnstadion in 2020 helemaal afgebroken wordt. De toekomst van de atletiekmeeting lijkt daardoor onzeker. ‘Als er binnen de komende twee jaar geen oplossing gevonden wordt, zullen we de Memorial moeten verhuizen naar een ander land’, verklaarde Memorial-eigenaar Bob Verbeeck maandag op de website van Le Soir.

‘De verklaring van (Brusselse schepen van Sport) Alain Courtois van afgelopen weekend verontrust me’, aldus Verbeeck. ‘Die komt helemaal niet overeen met wat er de afgelopen maanden op de vergaderingen is gezegd.’

‘Als onze politici hun woord niet houden en als er binnen de komende twee jaar geen oplossing gevonden wordt, zullen we de Memorial moeten verhuizen naar een ander land.’ Volgens de organisatoren zou een tiental landen interesse getoond hebben. ‘Wij beschikken niet over de middelen om een stadion te bouwen zonder overheidshulp. Zelfs in het voetbal hebben we gezien dat dat niet mogelijk is.’

Ook wilden de organisatoren het EK atletiek in 2022 naar België halen. Dit lijkt door de recente ontwikkelingen in het Eurostadion-dossier onmogelijk te worden.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.