Bomalarm in twee bankkantoren opgeheven

Bomalarm in twee bankkantoren opgeheven

Foto: Google Earth

Sint-Agatha-Berchem -

Het bomalarm dat maandagvoormiddag van kracht was in twee bankkantoren in Sint-Agatha-Berchem, is opgeheven. Dat meldt de lokale politie Brussel West. Beide kantoren zijn doorzocht met een explosievenhond en daarbij is niets verdachts gevonden. De veiligheidszone die ingesteld was, is opgeheven en alle geëvacueerde personen kunnen naar hun kantoren, huizen en school terugkeren

Bij de politie liepen om 09.48 en 09.49 uur twee oproepen binnen dat er in een Axa-kantoor en een Belfius-kantoor langs de Steenweg op Gent een bom zou liggen. In overleg met de bankdirecteurs werd besloten beide kantoren te ontruimen en de politie liet ook een nabijgelegen school en verschillende buurtbewoners evacueren. De Steenweg op Gent werd ook afgesloten tussen het Schweitzerplein en de Steenweg op Zellik.

Een eerste zoekactie in beide bankkantoren leverde geen resultaat op, maar de politie liet toch een explosievenhond van de federale politie komen om beide kantoren nogmaals te doorzoeken. Ook bij die zoekactie werd niets verdachts aangetroffen zodat de politie omstreeks 11.30 uur het alarm afblies.

Het personeel van Belfius mocht al na anderhalf uur opnieuw in hun kantoor. Maar het personeel van Axa zal nog even moeten wachten. Zij zullen wellicht pas om 14 uur weer in hun kantoor mogen.

Corrigeer

NIEUWS