Onfortuinlijke Wit-Rus wordt kampioen... en krijgt ontslag

Onfortuinlijke Wit-Rus wordt kampioen... en krijgt ontslag

Foto: Instagram

Andrei Krasilnikau is nationaal kampioen geworden in Wit-Rusland, maar lang mocht hij van die zege niet genieten. Krasilnikau had zijn baas Aljaksandr Koetsjynski niet laten winnen en moest dat bekopen met zijn ontslag.

Heel even kon Krasilnikau genieten van zijn zege in het nationaal kampioenschap op de weg in Wit-Rusland, een wedstrijd die hij al voor de tweede keer won. Daarna werd hij ontslagen door Minsk Cycling Club omdat hij zijn teambaas en ploegmaat Aljaksandr Koetsjynski niet had laten winnen. ‘Na mijn winst werd mijn fiets afgenomen door mijn ploegmaat-baas Aljaksandr Koetsjynski. Hij is niet blij dat hij niet won’, luchtte Krasilnikau zijn hart op Twitter. Hij lanceerde meteen ook een oproep naar andere teams. ‘Is er een team dat me kan aannemen?’

Krasilnikau werd al in 2013 kampioen van Wit-Rusland, maar verder heeft hij geen baanbrekende resultaten behaald. Koetsjynski werd in 2009 dan weer tweede in Gent-Wevelgem en in 2007 behaalde hij de vijftiende plaats op het WK op de weg. Eeder reed hij in loondienst van Liquigas en Katusha.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.