Voetbalbond roept Wilmots op het matje

Voetbalbond roept Wilmots op het matje

Foto: BELGA

Bondscoach Marc Wilmots en zijn secretaris Piet Huys zullen zich bij de CEO en voorzitter van de voetbalbond moeten verantwoorden voor de hoge facturen onder meer bij scoutingopdrachten. De (nieuwe) procedure, waarbij die kosten vooraf moeten worden voorgelegd, zou niet gevolgd zijn.

De uitgelekte facturen en de e-mail waarin de financieel directeur van de voetbalbond Tom Borgions zich stoorde aan excessief hoge kosten, krijgen een staartje. Bondscoach Marc Wilmots en zijn secretaris Piet Huys zullen er zich bij CEO Gérard Linard en bondsvoorzitter François De Keersmaecker voor moeten verantwoorden.

In zijn e-mail klaagde Borgions aan dat de nieuwe procedure niet was gevolgd. Daarbij moeten kosten vooraf worden voorgelegd en goedgekeurd door middel van een systeem van bestelbonnen. In het geval van een scoutingopdracht van fysiektrainer Mario Innaurato in Turijn bijvoorbeeld, kon Borgions pas achteraf vaststellen dat de trip met één overnachting 1.219,68 euro had gekost, waarvan 550 euro voor een taxi met privéchauffeur.

‘Er is voor die reis en de andere reizen waarvan de facturen zijn uitgelekt geen bestelbon binnengebracht’, kregen we van een goedgeplaatste bron bij de voetbalbond te horen. Binnenkort zou daar meer duidelijkheid over kunnen komen, want bondscoach Marc Wilmots en zijn secretaris Piet Huys zullen zich moeten verantwoorden bij de pas herkozen bondsvoorzitter François De Keermaecker en CEO Gérard Linard, twee figuren die mede door dit dossier zelf onder vuur zijn komen te liggen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.