E19 tussen Brussel en Antwerpen maand lang te vermijden door werken

Mechelen / Rumst -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 13 juli met ingrijpende onderhoudswerken aan de E19 tussen Mechelen-Zuid en Rumst richting Antwerpen. Over een afstand van 8 kilometer wordt het wegdek er gedurende een maand vernieuwd. De snelweg blijft weliswaar open, maar volgens AWV zal de hinder voor het verkeer in beide richtingen groot zijn. De A12 vormt dan ook een beter alternatief.

Tijdens de eerste fase, van 13 tot 16 juli, wordt het wegdek aan Mechelen-Zuid aangepakt en is er voor het verkeer richting Brussel nog geen hinder. Richting Antwerpen kan je over twee rijstroken rijden, maar de oprit Mechelen-Zuid is dan wel afgesloten. Mechelen-Noord is een alternatief.

In een tweede, veel langere fase wordt de rest van het traject aangepakt en wordt het verkeer in beide richtingen over één kant van de snelweg geleid. Er zijn dan telkens twee versmalde rijstroken beschikbaar.

De op- en afrit Mechelen-Noord richting Antwerpen en de oprit vanaf de R6 richting Brussel zullen die hele periode afgesloten blijven. Het verkeer voor de afrit Mechelen-Noord moet er al af in Mechelen-Zuid. Voor de oprit Mechelen-Noord is de N1 en de oprit Rumst de omleidingsroute en wie van de R6 komt, kan eerst via de N1 en vervolgens de N16 de snelweg op richting Brussel.

Superflitspaal

In de werfzone zal een snelheidslimiet van 70 km/u gelden. Er zal onder meer een mobiele LIDAR-camera, ook wel ‘superflitspaal’ genoemd, worden ingezet om dat te controleren.

Op de E40 is het verkeer tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde in beide richtingen tot twee rijstroken in plaats van drie herleid, eveneens wegens onderhoudswerkzaamheden. Tot 3 juli wordt er gewerkt op het complex Wetteren-Erpe-Mere, daarna wordt tot 14 juli gewerkt tussen Zwijnaarde en Wetteren.

Bekijk hier een overzicht van de wegenwerken die deze zomer worden uitgevoerd op onze snelwegen:

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees