Hogeschool Hasselt wil dat Brussel logo aanpast

Hogeschool Hasselt wil dat Brussel logo aanpast

Zoek de zeven verschillen: het logo van hogeschool PXL en dat van Brussel. Foto: bvl

Hasselt / Brussel -

Hogeschool PXL in Hasselt stuurt eerstdaags een brief naar het Brusselse stads­bestuur met de vraag om hun nieuwe logo aan te passen. ‘De gelijkenissen zijn te groot. Dat kan tot verwarring leiden’, zegt algemeen directeur Ben Lambrechts.

Witte letters BXL op een zwarte cirkelvormige achtergrond. Het nieuwe stadslogo van Brussel is amper te onderscheiden van dat van PXL in Hasselt. Dat vindt directeur Ben Lambrechts. ‘Onze hogeschool trekt studenten uit heel het land aan, vooral voor onze unieke opleiding Pop- en rockmuziek. We hebben niets tegen de benaming BXL, maar we vinden dat hun logo qua vorm, typografie en kleurgebruik te sterk lijkt op dat van onze hogeschool.’

De hogeschool merkt fijntjes op dat hun logo bovendien stukken minder heeft gekost. ‘In Brussel zou het 80.000 gekost hebben, bij ons 1.086 euro exclusief btw. Toegegeven, onze communicatiedienst en opleiding grafische vormgeving hebben er wel aan meegewerkt’, zegt Lambrechts.

PXL hoopt Brussel met een brief op andere gedachten te brengen. ‘We hopen op constructief overleg.’ Of de hogeschool extra stappen neemt als Brussel niet bijdraait, wil Lambrechts nog niet zeggen. Bij het Brusselse stadsbestuur was niemand beschikbaar voor commentaar.

Corrigeer

MEER NIEUWS