Was de schutter van Sousse onder invloed van drugs?

Er raken meer details bekend over de moordende raid in de Tunesische badplaats Sousse. De 23-jarige schutter Seifeddine Rezgui was mogelijk onder invloed van drugs en zou ook een bom bij zich hebben gedragen.

Verschillende media verspreidden maandag het bericht dat Rezgui high was on coke toen hij vrijdag op het strand aan een toeristenhotel tientallen mensen neerknalde met een kalasjnikov. 38 mensen lieten daarbij het leven, 39 raakten gewond. Uit verschillende verslagen van ooggetuigen is nu gebleken dat de geradicaliseerde student zich bijzonder vreemd gedroeg. Zo lachte hij hysterisch na zijn gruweldaden en nam hij zelfs foto’s van zijn slachtoffers.

Het Tunesisch ministerie van Volksgezondheid komt vandaag met het officiële nieuws dat alle 38 dodelijke slachtoffers van Rezgui zijn geïndentificeerd, onder wie 30 Britten en één Belgische vrouw. Daarnaast bevestigt de woordvoerder dat er verschillende restanten van drugs in het bloed van de schutter zijn teruggevonden. Alleen is het nog wachten op de officiële resultaten van de autopsie om uit te maken wat het effect van de drugs was en of coke één van die drugs was.

Bom op lichaam

Volgens bronnen bij de Tunesische politie werd dan weer een bom teruggevonden op het lichaam van Rezgui. De schutter werd echter bij zijn tocht van het strand naar het hotel neergeschoten door bewakingsagenten, waardoor de bom niet is kunnen ontploffen en waarschijnlijk een drama met nog meer dodelijke slachtoffers is vermeden. De dader liet tijdens zijn aanslag ook een handgranaat ontploffen.

Vrijdagnacht werd de aanslag opgeëist door de terroristische organisatie Islamitische Staat (ISIS). Rezgui zou volgens BBC een training hebben gevolgd in Libië. De geradicaliseerde student zou ook niet alleen hebben gehandeld en er is mogelijk een tweede dader ontsnapt. In universiteitsstad Kairouan werden intussen al drie studiegenoten en de vader van Rezgui opgepakt, over hun medepichtigheid is echter nog geen duidelijkheid.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees