Alle slachtoffers van aanslag in Sousse geïdentificeerd

Alle slachtoffers van aanslag in Sousse geïdentificeerd

Foto: rr

Na de aanslag op het strand van de Tunesische badplaats Sousse zijn alle 38 gedode toeristen geïdentificeerd. Onder de slachtoffers zijn 30 Britten, aldus het Tunesische ministerie van Gezondheid woensdag. Bovendien kwamen ook een Belg, drie Ieren, twee Duitsers, een Rus en een Portugese om het leven. 39 mensen liepen verwondingen op.

De 23-jarige student Seifeddine Rezgui had vorige vrijdag op het strand van Sousse met een kalasjnikov het vuur geopend op de vakantiegangers. Zo doodde hij 38 toeristen gedood, vooraleer hij zelf werd doodgeschoten.

De schutter zou contacten gehad hebben met radicale groepen. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken zei op radiozender Shems FM dat alle slachtoffers met hezelfde wapen zijn omgebracht. De dader liet ook een handgranaat ontploffen.

Tweede dader?

De voorbije dagen staken steeds meer geruchten de kop op over een tweede schutter. De Tunesische regering had maandag de arrestatie gemeld van verschillende verdachten, die de dader zouden geholpen hebben. Bijzonderheden gaf ze niet, ook niet over het aantal opgepakten.

Tunesië is woensdag volgens Binnenlandse Zaken begonnen mogelijke toeristische doelwitten beter te beveiligen. De regering zal 1.000 bijkomende veiligheidstroepen inzetten. Die maatregel moet voorkomen dat het aantal toeristen in Tunesië nog verder terugloopt. Het toerisme is één van de belangrijkste economische sectoren in het land.

De aanslag van Sousse was al de tweede zware aanslag dit jaar. In maart hadden twee gewapende terroristen het nationaal museum Bardo in Tunis aangevallen en meer dan 20 mensen doodgeschoten, de meesten onder hen toeristen onder wie ook een Belgische vrouw.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees