Hoofdverdachte aanslag Joods Museum blijft drie maanden langer in de cel

Brussel -

Mehdi Nemmouche (30), de hoofdverdachte van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, is donderdag voor de Brusselse raadkamer verschenen en die heeft zijn aanhouding met drie maanden verlengd. Dat meldt het federaal parket.

De aanslag op het Joods Museum vond op 24 mei 2014 plaats en eiste vier mensenlevens. Een week na de aanslag, op 30 mei, werd in Marseille een eerste verdachte, Mehdi Nemmouche, opgepakt. Nemmouche was in het bezit van wapens die sterk leken op de wapens die gebruikt waren bij de aanslag, munitie en een vlag van terreurgroep ISIS (Islamitische Staat), alsook een video waarop een man buiten beeld zegt dat hij de feiten in Brussel gepleegd heeft, terwijl hij zijn wapens en kleren filmt.

Nemmouche heeft tot op heden nog geen enkele verklaring afgelegd tegenover de Belgische speurders en volgens zijn advocaten is er geen enkel staalhard bewijs tegen de man, maar zowel de raadkamer als de kamer van inbeschuldigingstelling hebben zijn aanhouding steeds verlengd.

Twee andere verdachten

De tweede verdachte in het dossier, de 26-jarige Nacer Bendrer, verscheen al op 11 juni voor de raadkamer en zag ook zijn aanhouding met drie maanden verlengd. Begin december 2014 werd Bendrer nabij Marseille opgepakt. Die had samen met Nemmouche in de cel gezeten en stond in de weken voor de aanslag in nauw contact met hem.

Midden januari werd een opsporingsbericht voor een derde mogelijke verdachte verspreid, een man die enkele dagen na de aanslag gefilmd is in het gezelschap van Nemmouche. Die man is nog steeds niet geïdentificeerd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees