Boko Haram onthoofdt 11 leden die zich willen overgeven

Boko Haram onthoofdt 11 leden die zich willen overgeven

Foto: AFP

De islamistische terreurorganisatie Boko Haram heeft in het noordoosten van Nigeria elf van haar eigen leden onthoofd. De opstandelingen werden in het dorp Miringa in de deelstaat Borno onthoofd, omdat ze het kamp in het Sambisawoud hadden verlaten en zich aan de regering wilden overgeven.

Dat deelde een woordvoerder van de transportvakbond vrijdag mee. Hij beriep zich op getuigenissen van vrachtwagenchauffeurs. Volgens de vakbond zijn vele strijders van Boko Haram het moorden moe en beginnen ze spijt te krijgen van hun daden. Dat probeert de terreurgroep met executies in eigen rangen te verhinderen.

Inmiddels heeft donderdag lokale tijd een meisje van 15 jaar zichzelf opgeblazen in een moskee in Malari in Borno. Volgens de website van Sahara Reporters sleurde ze daarbij zeker elf gelovigen mee de dood in. Bij verschillende aanvallen van islamisten op dorpen en moskeeën zijn in het noordoosten van Nigeria de voorbije dagen rond de 150 mensen gedood.

Boko Haram pleegt sinds 2009 steeds weer zware aanvallen en aanslagen in het noorden van Nigeria. De soennitische terreurgroep wil in de regio een theocratie stichten, waar de sharia strikt gevolgd wordt. Minstens 14.000 mensen zijn bij gewelddadigheden al gedood.

Corrigeer

NIEUWS