Brabo draagt de gele Tourtrui

Antwerpen -

Na de Reuzen twee weken geleden veroveren komend weekend en aanstaande maandag de Tourrenners Antwerpen. De stad gooit alles en iedereen in de ring om er een wervelend feest van te maken. Zelfs Brabo wordt mee in het feestgedruis getrokken.

De historische Antwerpse figuur die een standbeeld kreeg op de Grote Markt kreeg voor de gelegenheid een gele trui om. De wielertrui van Brabo werd ontworpen door de Antwerpse naaister Madame Tirette. Brabo gaat daarmee helemaal de Manneken Pis-toer op, die al langer houdt van verkleedfeestjes.

Voorts zijn ook de prominente vlaggen aan het stadhuis vervangen door speciale gele exemplaren. Aanstaande maandag zullen de renners voor aanvang van de derde rit worden voorgesteld op het Tourpodium op de Grote Markt. Op de Kaaien, ter hoogte van het Steenplein zullen ze dan hun fietsen in gang duwen.

Tourpromenade

Deze namiddag is ook de laatste hand gelegd aan de Tourpromenade. Dat is de route die van het station Antwerpen-Centraal over de De Keyserlei, Meir en Handschoenmarkt naar de Groenplaats loopt en wordt aangeraden aan bezoekers van de Tour de France die met openbaar vervoer komen. De Tourpromenade is helemaal aangekleed met gele vlaggenlijnen, banners en spandoeken. Maandagmorgen wordt dit nog uitgebreid met duidelijke signalisatie, zodat elke bezoeker gemakkelijk naar de belangrijke zones in het historische centrum geraakt.

Officiële opening Fanpark

Op zaterdag 4 juli om 13 uur wordt het Fanpark op de Groenplaats officieel geopend door ex-wielrenner Marc Wauters, die in de Tour van 2001 in de gele trui mocht vertrekken in Antwerpen, en schepen voor sport Ludo Van Campenhout.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio