TRIATLONSPRINTTRIATLON in VILVOORDE - Leuvenaar Simon De Cuyper rekent af met de tegenstand

‘Ik kan weer diep gaan’

‘Ik kan weer diep gaan’

Simon De Cuyper is klaar voor het EK. Foto: Kms

Vilvoorde -

Simon De Cuyper is terug van eventjes weg geweest. In Vilvoorde maakte de SMO-triatleet komaf met de tegenstand. Bij de vrouwen ging de zege naar Lore Van Clooster.

‘Omdat ik in het vooruitzicht van het EK van volgende zaterdag in Genève nog een stevige wedstrijdprikkel nodig had, besloot ik mijn wederoptreden in Vilvoorde te doen’, vertelde Simon De Cuyper.

‘Ik heb nu ettelijke maanden de gevolgen moeten dragen van een aanval van klierkoorts, maar eindelijk heb ik het licht op groen gekregen om er voluit tegenaan te gaan. Het werd hoogtijd dat ik ook eens aan mijn seizoen kon beginnen.’

De Cuyper was van bij de start bij de pinken. Na 500 meter zwemmen volgde hij in het spoor van Simon Folens, die deel uitmaakte van een trio, en Stijn Goris.

Goris en De Cuyper zetten op de fiets door maar konden niet beletten dat het daarna tot een hergroepering kwam. Eens de laatste wissel uitgevoerd, stormde De Cuyper als eerste naar het loopparcours. Goris en Tom Mets probeerden nog aansluiting te krijgen, maar de Leuvenaar was niet meer te houden. In de 5 kilometer lange slotloop liep hij nog een minuut uit op Mets. Goris werd derde voor Tim Van hamme, het talent van het mede-organiserende Tribe. Daarna volgden Wannes Swinnen en Nicolas Tilman.

‘Ik heb in elk geval weer een veel beter gevoel dan in het begin van het jaar toen ik niet wist dat ik met klierkoorts sukkelde. Ik ben weer op mijn oude niveau, eindelijk kan ik weer diep gaan’, luidde het opgelucht bij de winnaar.

Mets was ook niet ontevreden. ‘Ik heb het maximum eruit gehaald’, klonk het. ‘Met de vier teamleden van Atriac hebben we tijdens het fietsen het ploegenspel gespeeld om voorop te geraken, maar De Cuyper en Goris lieten niet begaan. In de loopfinale kon ik aanvankelijk de kloof beperkt houden, maar De Cuyper was duidelijk de sterkste.’

Bij de vrouwen, die een afzonderlijke wedstrijd kregen, was Charlotte Verhaegen het snelst uit het water gevolgd door Ninke Meynen, Lore Vanclooster en Clarina Mertens. Eens op de fiets vonden Verhaegen en Van Clooster elkaar om de achtervolgsters op afstand te houden. ‘In de loopfinale heb ik meteen het voortouw genomen’, aldus Van Clooster, die aan haar tweede zege van het seizoen toe was. ‘Eerder won ik al een halve triatlon in Nederland. Mijn volgende grote afspraak is in september de halve triatlon van Keulen.’

TDL-teamgenote Verhaegen bleef tweede, derde werd Ninke Meynen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio