Tom Boonen koopt op maat gemaakte sportwagen

Tom Boonen is sinds kort de trotse eigenaar van een Donkervoort D8 GTO. De Nederlandse bolide wordt volledig volgens de wensen van de koper gemaakt. En hij spurt in minder dan 3 seconden naar 100 km per uur. Kostprijs: tussen de 150.000 en 200.000 euro.

Van de D8 GTO zegt Joop Donkervoort, stichter van het Nederlandse merk, dat hij een van de snelste straatlegale sportwagens is die er bestaan. En het is die wagen waar Tom Boonen na een bezoek aan de fabriek in Lelystad voor gezwicht is. Donkervoort is een naam die in het wereldje van sportwagens klinkt als een klok. Al 36 jaar bouwt Donkervoort lichte, sportieve tweezitters. Voor de D8 GTO koos Donkervoort de vijfcilinder van de Audi RS-modellen, goed voor net geen 400 pk. Terwijl de wagen slechts rond de 750 kilo weegt. Een bom dus. Maar daarnaast wil Donkervoort van elk van zijn auto’s een uniek exemplaar maken. Daarom de keuze tussen honderden koetswerkkleuren, verschillende soorten leer en patronen van stiksels. De prijs start dan ook bij 152.000 euro en eindigt waar de klant het wil.

Voor Tom Boonen wordt de Donkervoort D8 GTO het zoveelste speeltje op een lange lijst van exclusieve sportwagens, waaronder Ferrari’s en een Lamborghini. Maar zijn liefde voor snel rijden kostte hem niet alleen een fortuin. Boonen haalde ook al verscheidene keren het nieuws met crashes.

Corrigeer

MEER NIEUWS