Meer dan drie keer zoveel arrestaties voor terrorisme in België

Meer dan drie keer zoveel arrestaties voor terrorisme in België

Foto: BELGA

In België zijn vorig jaar 72 personen gearresteerd op verdenking van terrorisme in België, tegenover 20 personen in 2013. Dat meldt Europol in het ‘EU Terrorism Situation and Trend Report 2015’.

De grote toename in het aantal arrestaties voor religieus geïnspireerd terrorisme en de aanslag op het Joods Museum onderstrepen het gevaar van terugkerende Syriëstrijders, stelt de Europese politieorganisatie.

In 2014 waren er 201 mislukte, verijdelde of uitgevoerde terroristische aanvallen in de EU, meldt Europol. In België was er maar één aanslag, maar de vier personen die in 2014 stierven bij een terroristische aanslag in de Europese Unie, kwamen allemaal om het leven bij de schietpartij in het Joods Museum van België in Brussel.

In België zijn vorig jaar 72 personen gearresteerd op verdenking van terrorisme. Ons land komt daarbij op de vierde plaats in Europa, achter Frankrijk (238), Spanje (145) en het Verenigd Koninkrijk (132).

In 71 gevallen ging het om ‘religiously inspired terrorism’, in 1 geval om ‘right-wing’ terreur. In 2013 waren er 20 arrestaties, waarvan 19 voor religieus geïnspireerde terroristische activiteiten. Het aantal verdachten in rechtszaken voor terroristische activiteiten steeg van 8 in 2013 naar 46 in 2014.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees