Hugo Boss zweert bont voortaan af

Hugo Boss zweert bont voortaan af

Foto: Shutterstock

Het Duitse label Hugo Boss heeft bekendgemaakt dat het stopt met het gebruiken van bont in zijn collecties. Een beslissing die door allerlei dierenrechtenorganisaties zoals GAIA wordt toegejuicht.

Kledingmerk Hugo Boss verkocht tot voor kort nog wasbeer- en konijnenbont, maar stapt nu vanaf de herfst/winter 2016 collectie over op geheel bontvrije mode. GAIA juicht deze beslissing toe, die het resultaat is van nauw overleg tussen het modemerk en de Fur Free Alliance, een internationale coalitie van dierenrechtenorganisaties die ervoor ijvert om een einde te maken aan het kweken en het doden van dieren voor de productie van bont. 'Hugo Boss is een zeer bekend internationaal modemerk dat mee profiteerde van de wrede bontindustrie. Maar door helemaal te stoppen met het gebruik van bont van dieren, toont Hugo Boss aan de rest van de modesector dat het mogelijk is om mode en ethiek te combineren', zegt GAIA-directeur Ann De Greef.

Bepaalde luxemerken blijven wel nog steeds bont gebruiken. Zo liet Karl Lagerfeld, creatief directeur bij Chanel, Fendi en zijn eigen label, een paar maanden geleden in een interview met The New York Times nog noteren dat hij geen graten ziet in het gebruik van bont voor zijn collecties. 'Zolang mensen vlees eten en leder dragen zie ik niet in waarom we geen bont kunnen dragen', klonk het toen.

Andere labels zoals Tommy Hilfiger, H&M, Zara, Ralph Lauren en Stella McCartney hebben in tegenstelling tot Lagerfeld bont wel al afgezworen. Hier vind je de hele lijst terug van bontvrije labels.

Corrigeer