KV Oostende strikt Joseph Akpala

KV Oostende strikt Joseph Akpala

Foto: IMAGEGLOBE

KV Oostende heeft zich opnieuw geroerd op de transfermarkt. Het ‘weireldploegsje’ van voorzitter Marc Coucke heeft maandag de overgang van de Nigeriaan Joseph Akpala afgerond. De 28-jarige ex-spits van Charleroi en Club Brugge komt over van het Turkse Karabükspor en tekende een contract voor drie seizoenen aan de kust.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Akpala lanceerde zijn carrière in ons land bij Charleroi (2005-2008) en Club Brugge (2008-2012). In 2007-2008 werd hij met 18 doelpunten topscorer in de Belgische eerste klasse. Hij verkaste in de zomer van 2012 naar het Duitse Werder Bremen, maar kon daar geen potten breken en sinds september 2013 speelde hij in Turkije.

KVO was al langer op zoek naar een centrumspits. Dat leek lange tijd Igor De Camargo te gaan worden, maar de Braziliaanse Belg opteerde uiteindelijk in extremis voor Racing Genk. Eerder versterkte KVO zich met het oog op komend seizoen al met onder meer Wouter Biebauw (KV Mechelen), Kévin Vandendriessche (Moeskroen-Péruwelz, Gohi Bi Cyriac (Anderlecht) en David Rozehnal (Lille).

Ruiz dicht bij Oostende

 

John Jairo Ruiz, de Costa Ricaan die vorig jaar door KVO gehuurd werd van Lille, staat dicht bij een nieuwe overeenkomst met KVO. Mogelijk wordt hij vanavond al voorgesteld.

De selectie van coach Yves Vanderhaeghe ontvangt op 25 juli op de eerste competitiespeeldag KV Mechelen.

Corrigeer