Serena Williams op weg naar alweer een nieuwe mijlpaal

Serena Williams op weg naar alweer een nieuwe mijlpaal

Serena Williams Foto: PHOTONEWS

In het vrouwentennis staat er momenteel geen maat op Serena Williams de 33-jarige Amerikaanse tennister veegde vandaag in haar halve finale op Wimbledon de vloer aan met Maria Sharapova.

Serena Williams won vlotjes in twee sets (6-2, 6-4) en is zo al 17opeenvolgende wedstrijden en 11 jaar ongeslagen tegen Sharapova. Maar dat is uiteraard niet alles. Serena Williams speelt zondag tegen de verrassende Spaanse Garbine Muguruza al haar 8ste finale op Wimbledon. Zo won in haar carrière al 5 keer op het heilige Engelse gras. Bij een zesde titel evenaart ze de prestaties van levende legendes Billie Jean King en Suzanne Lenglen en nadert ze tot op één Wimbledon-titel van Steffi Graf. Martina Navratilova is met negen Wimbledon-zeges voorlopig nog buiten bereik. 

Serena staat zaterdag voor de 25ste keer in de finale van een grandslamtoernooi. 20 keer slaagde ze er al in om zo'n toernooi te winnen: naast 5 keer Wimbledon schreef ze ook al 6 keer de Australian Open, 3 keer Roland Garros en 6 keer de US Open op haar naam. Als Williams opnieuw Wimbledon wint, komen de 22 grandslamzeges van Steffi Graf wel héél erg in de buurt. De Australische Margaret Court doet met 24 overwinningen in een grandslam het allerbeste. 

Serena Williams jaagt bovendien op haar tweede 'Serena-Slam'. Ze won immers de laatste edities van de US Open, Australian Open en Roland Garros. Als ze zaterdag Wimbledon wint, is ze de regerende titelhoudster op de vier grandslamtoernooien: de Serena-slam zoals het wordt genoemd. Die behaalde ze ook al in 2002-2003. Om de echte 'Grand Slam' - alle vier grote tennistoernooien op één jaar - te behalen moet ze ook over twee maanden nog eens de US Open winnen. Steffi Graf was in 1988 de laatste die dat realiseerde. 

Niet ondenkbaar, als je weet dat Serena ondertussen alweer 26 wedstrijden op een rij op een grandslamtoernooi ongeslagen is. Ga er maar aan staan zaterdag, Garbine Muguruza!

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.