CLUBNIEUWS. Anele onwettig afwezig bij Genk, Atlético zoekt alternatief voor Mbemba

CLUBNIEUWS. Anele onwettig afwezig bij Genk, Atlético zoekt alternatief voor Mbemba

Bernie Ibini (Club Brugge) werd succesvol geopereerd in het Gentse Maria Middelares-ziekenhuis Foto: Twitter

Niet alleen transfernieuws, maar ook blessureleed kan roet in het eten strooien van onze eersteklassers in de aanloop naar de nieuwe competitie. Zo werd Club Brugge-aanwinst Bernie Ibini succesvol geopereerd, maar wacht hem wel nog een revalidatie van vier maanden. En bij Genk gingen de kaken op elkaar toen het onderwerp-Anele werd aangesneden: de rechtsachter was onwettig afwezig op training, er wordt gerekend op een plausibele verklaring van de Zuid-Afrikaan... Chancel Mbemba wordt dan weer zenuwachtig nu Atlético Madrid alternatieven zoekt voor de Congolese Anderlecht-verdediger.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Anele onwettig afwezig bij Genk

Geen spoor van Genk-verdediger Anele tijdens de oefenwedstrijd in Geel, geen spoor van de Zuid-Afrikaan op de donderdagtraining en geen spoor van de rechtsback in het dagelijkse blessurenieuws. In de entourage van Anele en binnen de club gingen de kiezen op mekaar. De hele puzzel kunnen we dus niet reconstrueren. Maar dankzij de schaarse informatie die we vergaarden, kunnen we wel enkele stukjes leggen. Vaststaat dat Anele op de lijst stond van spelers die woensdagavond in Geel moesten aantreden.

Vandaag zal moeten blijken of deze zaak verder escaleert dan wel of ze koelt zonder blazen. Binnen de club is er bereidheid om te luisteren naar het waarom van de handelwijze van de 27-jarige verdediger. Maar de eerste stap in de richting van toenadering moet wel worden gezet door de speler zelf.

Chancel Mbemba probeert glimlach te bewaren

Op het trainingskamp van Anderlecht in het Nederlandse Tegelen probeert Chancel Mbemba intussen zijn glimlach te bewaren. Atlético Madrid tast namelijk ook Stuttgart-verdediger Antonia Rüdiger af, net als Aymen Abdennour van Monaco. Voor het geval er geen doorbraak komt, was er ook al contact met het Duitse Wolfsburg. Makelaar Didier Frenay, die op het Zwitserse oefenkamp is van de Wolven, prees Mbemba nog eens aan. Voor Nathan Kabasele zou – naast Moeskroen en Sankt Pauli – ook Groningen in de running zijn.

Anderlecht trainde gisteren overigens een kleine 45 minuten op stilstaande fases, het zwakke punt van vorig jaar. Er werden bij corners en vrije trappen veel variaties uitgeprobeerd.

Geslaagde operatie voor Ibini

Bernie Ibini (22) is in het Gentse Maria Middelares-ziekenhuis succesvol geopereerd aan de kuit. De Australische flankaanvaller die pas arriveerde bij Club Brugge liep begin deze week een kuitbeenbreuk op na een onschuldig contact met Laurens De Bock op training. Er wacht Ibini een revalidatie van vier maanden.

Engels even terug naar België

Bjorn Engels verliet het oefenkamp van blauw-zwart dan weer even en trok terug naar België. De verdediger is nog niet helemaal hersteld van zijn knieblessure en ondergaat eerstdaags een controlescan. Engels keert nadien normaal gezien terug naar Nederland. Vandaag speelt blauw-zwart zijn tweede oefenmatch van deze stage. Tegenstander is het Turkse Basaksehir, de club van gewezen Belgisch topschutter Jérémy Perbet.

Naast Copa staat ook Roef op keeperslijst OHL

Doelman Barry Boubacar Copa (35) staat niet afkerig tegen een transfer naar OH Leuven, maar Lokeren is voorlopig niet geneigd om mee te werken. Daarom blijft OHL lonken naar keepers van Anderlecht. Het informeerde niet alleen naar Thomas Kaminski, maar polste tegelijkertijd naar Davy Roef (21). In diens omgeving valt te horen dat Roef klaar is om ergens een jaar eerste doelman te zijn en zo één seizoen ervaring op te doen. Maar paars-wit ziet in hem de ideale doublure/opvolger voor Silvio Proto.

Als RSCA toch zou instemmen met een uitleenbeurt van Roef aan Leuven, dan impliceert dit dat Kaminski moet blijven. Het wordt sowieso niet evident om Thomas Kaminski te verkopen. Er is wel interesse uit Engeland (Charlton?) en Nederland, maar de man uit Asse heeft een mooi contract bij Anderlecht. Complex dus, en op de keeperslijst van OHL prijken daarom nóg twee namen.

Waasland-Beveren wil Fin

Waasland-Beveren onderhandelt met Jukka Raitala (26). De Finse ex-speler van onder meer Heerenveen en Hoffenheim is einde contract bij het Deense Vestsjaelland en is dus gratis. Raitala moet de vervanger worden van David Addy.

Moeskroen wacht op Godeau

Moeskroen aast op Nathan Kabasele van Anderlecht, maar ook verdediger Bruno Godeau van Zulte Waregem is nog steeds een piste. Anice Badri staat dicht bij een contractverlenging.

Nieuw stadion voor KV Kortrijk?

Vincent Tan, de sterke man van KV Kortrijk, wil tegen het einde van het jaar met een investeringsplan voor een nieuw stadion komen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.