Tiener maakt ultieme dromen op tragische manier waar

Tiener maakt ultieme dromen op tragische manier waar

Foto: facebook

Toen ze naar de middelbare school ging, schreef de Amerikaanse Rebecca Townsend een brief naar zichzelf met de drie dingen die ze wou bereiken: ‘ga naar Spanje’, ‘iemand kussen in de regen’ en ‘iemands leven redden’. Haar laatste doel vervulde ze toen ze haar klasgenoot van voor een auto wegduwde, een ongeval waarbij Rebecca zelf om het leven kwam.

Rachel Hofstetter, de nicht van Rebecca, vertelt het verhaal van haar nichtje op Facebook. ‘Vandaag (dinsdag, red.) hebben we mijn nichtje Rebecca Townsend begraven’, schrijft ze. ‘Op de avond dat ze stierf, had Rebecca een brief bovengehaald om te herlezen. Ze liet hem liggen op haar bed.’

Het is de brief die Rebecca moest schrijven aan het begin van de middelbare school. Aan het einde van de laatste jaar kregen de leerlingen hem dan terug. Rebecca had een bucket list geschreven met de drie dingen die ze graag wou doen: 1. naar Spanje gaan, 2. Iemand kussen in de regen en 3. Iemands leven redden.

‘De voorbije jaren heeft Rebecca de eerste twee dingen van haar lijst kunnen schrappen’, schrijft Rachel. ‘En op 2 juli kon ze ook het derde item schrappen. Ze redde het leven van een vriend door hem van voor een aankomende wagen te duwen. Ze offerde daarbij haar eigen leven op.’ Rebecca kwam bij dat ongeval om het leven. Haar vriend Benjamin raakte zwaar gewond.

Rachel eindigt haar Facebookpost met een warme oproep. 'Dit verhaal zou over verlies kunnen gaan, maar de levendige en vrolijke Rebecca zou veel liever hebben dat het over liefde zou gaan.’

Het verhaal dat Rachel over haar nicht Rebecca vertelt, raakt bij velen een gevoelige snaar. Een Facebookpagina in haar nagedachtenis verzamelde al vele likes. Veel vrienden en kennissen delen er verhalen hoe graag Rebecca goede dingen deed voor anderen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees