David Destorme gaat beloften van Waasland-Beveren coachen

David Destorme gaat beloften van Waasland-Beveren coachen

Foto: Photo News

David Destorme is komend seizoen naast speler van Waasland-Beveren ook coach van de beloften van de Wase club. Dat heeft Waasland-Beveren vrijdag laten weten op de clubwebsite

De 35-jarige middenvelder zal daarbij geassisteerd worden door Walter Engels, die al jaren betrokken is bij de club als trainer en begeleider van jeugdploegen. Sportief verantwoordelijke van de belofteploeg wordt Johan Van Rumst. De staf wordt vervolledigd door voetbalconditietrainer Werner Martens en krachttrainer Maurits Van Damme, die de jongelingen eveneens zullen begeleiden binnen hun vakgebied.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Destorme behaalde in mei zijn UEFA A-trainersdiploma en wilde naast het voetbal zelf graag iets extra’s doen voor de club. ‘Ik wilde iets doen met mijn ervaring als speler en begon daarom met de trainerscursus. Die verliep vlot en ik voelde me dan ook klaar om de stap te zetten. Dit is de ideale kans om mijn trainerscarrière te starten. De cursus was vorig seizoen mijn uitlaatklep naast het voetbal. Nu wordt dat de trainersbaan. Ik ben graag met iets bezig naast zelf op het veld staan. Ik concentreer me nu volop op mijn voetbalcarrière en mijn taken als beloftetrainer. We zien wel wat er later gebeurt. Voorlopig is die combinatie voetballer-trainer het belangrijkste’, aldus Destorme.

De middenvelder was het afgelopen seizoen op huurbasis actief op de Freethiel, was einde contract bij KV Mechelen en tekende voor komend seizoen een verbintenis voor één jaar bij Waasland-Beveren. Destorme, die bij de beloften Tim Bavré opvolgt, zal de functie van beloftetrainer combineren met zijn voetbalcarrière. ‘We hebben daarover duidelijke afspraken gemaakt met de technische staf. Ik ben ook heel blij met Walter als assistent. Ik zou het niet willen doen zonder iemand anders erbij. Ik kan veel leren van zijn ervaring. Ook naar de samenwerking met Johan Van Rumst kijk ik uit. Ik hou alvast mijn ogen open tijdens onze trainingen. Het wordt een leuke uitdaging om samen met Walter de jongeren bij de hand te nemen en betere voetballers van hen te maken.’

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.