MEC zet extra hard in op ecologie

Tal van verrassingen van het Mechels Event Center bevinden zich dit jaar achter de betoncentrale van het Rode Kruisplein. Foto: marieke mertens

Mechelen -

Na Ottertrotter, Parkpop en de Dijlefeesten heeft De Zomer is van Mechelen vrijdag de openingsavond van het MEC (Mechelen Event Center) op de agenda staan. De zomerbar is dit jaar gestrand op het weiland achter de betoncentrale van het Rode Kruisplein. Naast muziek, sport, eten, kunst en cultuur, zet het MEC dit jaar ook extra in op ecologie.

Gerecycleerde meubels en houten paletten, daaruit bestaat de inkleding van het MEC voornamelijk. De organisatie werkte daarvoor samen met Frederic Crabeels, die eerder dit jaar ook al de inkleding op Jokofest en Paradise City verzorgde. “Op vijzen na hebben we niets moeten aankopen”, vertelt organisator Luc Van Rompaey (50).

Daarnaast wordt dit jaar het wisselbekersysteem ingevoerd, het eten geserveerd op bamboebordjes en belanden sigarettenpeuken in een fictieve asbak gemaakt van oude conservenblikken gevuld met zand. “Het ecologische aspect primeert. We zitten in een groene omgeving en dat willen we zo houden. In principe moeten we alleen vuilbakken zetten voor lege sigarettenpakjes. Voor de rest is al ons materiaal en meubilair gerecycleerd of recycleerbaar.”

Jongerenplatform

Ook nieuw dit jaar is een doorlopend kunstproject op de benedenverdieping van een leegstaand gebouw op het terrein. Enkele jonge kunstenaars uit Mechelen starten in juli met het project en stellen in augustus hun werk tentoon. Niet alleen creatievelingen krijgen een platform in de zomerbar, ook jongeren met ondernemingszin mogen hun ding doen. “Zo zullen enkele Mechelse partyconcepten hier een avond hosten”, vertelt dj- programmator Jan Hendrickx (27). Lunar, Delay, Ves Vlees en DNSFST verhuizen zo deze zomer even van Club Kamikaze naar het MEC.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio