CLUBNIEUWS. N'Sakala en Mpoku kunnen naar Serie A

CLUBNIEUWS. N'Sakala en Mpoku kunnen naar Serie A

Biedt Genoa een oplossing voor de bij Anderlecht niet langer gewenste Fabrice N'Sakala? Foto: Belga

Dat Fabrice N'Sakala niet langer gewenst is bij Anderlecht, is geen geheim. En dat Paul-José Mpoku op weg lijkt naar de uitgang op Sclessin evenmin. Nu lijkt de Serie A voor beide spelers een oplossing te bieden: Genoa zou de linksachter van paars-wit willen aantrekken, Standard wil Mpoku verhuren aan Chievo als hij eerst zijn contract verlengt.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Genoa wil N’Sakala

Genoa kan een oplossing bieden voor de bij Anderlecht overbodige Fabrice N’Sakala. Voor Kabasele werden al Moeskroen en Groningen genoemd, maar Roda JC lijkt nu de beste papieren te hebben. OHL geeft toe dat Kaminski en Roef interessante pistes zijn, maar het heeft makkelijkere alternatieven.

Mpoku naar Chievo?

Paul-José Mpoku traint weer met Standard, maar er is een constructie in de maak waarbij hij zou bij­tekenen en vervolgens ­uitgeleend worden aan Chievo Verona.

Engels blijft thuis

Bjorn Engels (knie) onderging gisteren in België een scan en keert voorlopig niet terug naar de oefenstage van Club Brugge in Garderen. Lior Refaelov trainde niet mee. De Israëliër kampt nog altijd met wat last aan de knie, maar zou eerstdaags moeten kunnen hervatten. Claudemir (kuit), Gedoz (pubalgie) en Meunier (knie) werkten individueel verder aan hun herstel.

Boete voor Anele 

Anele was opnieuw afwezig op training bij Racing Genk. De Zuid-Afrikaan krijgt een ­fikse boete en hervat ­maandag de training.

Raitalla naar W. Beveren

De Finse linksachter ­Jukka Raitalla (26, ­Vestsjaelland) tekent normaliter voor twee seizoenen bij Waasland-Beveren. De club heeft met Valtteri ­Moren (24, HJK Helsinki) een persoonlijk akkoord, maar op clubniveau verlopen de gesprekken stroef. Mogelijk komt de centrale verdediger pas transfervrij na Nieuwjaar.

Lazic blijft bij Lokeren

Ex-doelman Jugoslav ­Lazic wordt keeperstrainer van de beloften van Lokeren.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.