Mama Jessy Druyts pakt vier maanden na bevalling eerste winst: 'Zo snel had ook ik niet verwacht'

Mama Jessy Druyts pakt vier maanden na bevalling eerste winst: 'Zo snel had ook ik niet verwacht'

Foto: Karel Lemmens

Met verschillende lengten voorsprong behaalde Jessy Druyts vrijdag in de GP Sofie De Vuyst in Herzele-Borsbeke haar eerste overwinning van het seizoen. Die zege mag best wel opmerkelijk genoemd worden. Amper vier maanden geleden werd de 21-jarige Wilrijkse, die tegenwoordig met haar vriend-wielrenner Loic Pestiaux samen woont in het Naamse Hastières, de trotse moeder van zoontje Louis.

Sommigen dachten dat het moederschap meteen ook het einde van de wielercarrière zou betekenen voor de renster van Topsport Vlaanderen- Pro-Duo die ondertussen ook met onderscheiding een diploma van onderwijzeres behaalde. Niets bleek echter minder waar.

'Al heel snel heb ik voor mezelf uitgemaakt dat ik terug zou beginnen fietsen al was het alleen al maar om later aan Louis te kunnen bewijzen dat zijn moeder op de fiets best wel wat kon. Met ex-triatlete Kathleen Smet vond ik een nieuwe trainster en daar voel ik me heel goed bij. Smet weet wat het is om topsport te combineren met een kind en van haar krijg ik dus niet alleen veel nuttig trainingsadvies maar ook veel begrip als trainen op een moment toch wat stroever verloopt vanwege de kleine.

Half juni ben ik weer in competitie uitgekomen en ik was aanvankelijk al blij dat ik mijn koers kon uitrijden. Vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Watervliet was ik echter mee met de kopgroep en als ik in de spurt de pas niet was afgesneden had ik misschien daar al kunnen winnen. Die prestatie gaf me alleszins veel vertrouwen.

Vrijdag ging ik in de lastige wedstrijd te Borsbeke met een ruime groep naar de streep. Ik zette van ver  zelf de spurt in en hield vrij vlot stand. Ik kon zelfs nog het gekende wiegende gebaar maken die verwees naar de baby. Toch blijf ik met beide voeten op de grond. Eerst maar eens ondervinden of ik de weerbots van de inspanningen niet ga krijgen. Is dat niet het geval dan probeer ik  deze zege te bevestigen. Binnen een maand ben ik ook al geselecteerd voor de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Bochum. Het zou mooi zijn als ik op dat niveau niet door de mand val. Ik heb nog wel enkele weken om mijn niveau op te krikken. Ik ben hoe dan ook blij dat ik op ondersteund word door Sporting A dat Antwerpse topsporters financieel ondersteunt . Dat is echt wel hulp die heel welkom is.'

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.