Gratis maaltijden voor slachtoffers aardbeving Nepal

Zowat tienduizend overlevenden van de aardbeving in Nepal op 25 april krijgen tweemaal daags warme maaltijden. Vrijwilligers bieden inwoners van de Kathmandu-vallei die hun woning hebben verloren, maaltijden met linzen, rijst of een curry van groenten.

Het initiatief komt van twee Indiase ngo’s, Jamsetji Tata Trust en Akshaya Patra Foundation, en een Nepalese, Sipradian Sahayata Sanstha. De organisatoren plannen hun voedselhulp gedurende zes maanden door te zetten. De vegetarische gerechten zijn samengesteld met de Nepalese teams, om aan de voorkeuren van de overlevenden te voldoen.

Elke dag beginnen de koks voor dageraad met hun voorbereidingen om ongeveer 8.000 mensen te voeden die in kampen rond de hoofdstad leven. De tijdelijke keuken is ongeveer 230 vierkante meter groot en is uitgerust met drie tanks van 600 liter voor het koken van rijst.

“Dit is een manier om het lijden van de mensen te verzachten”, legt een woordvoerder van de Indiase stichting, Jeetabarta Ningthoujam, uit. “Ze hoeven zich dan ten minste geen zorgen te maken over twee maaltijden per dag en kunnen zich concentreren op de heropbouw van hun woning en hun leven.” De organisatoren begonnen hun activiteiten in een kamp met 1.100 mensen uit het zwaar getroffen district Sindhupalchowk en breidden daarna uit naar verschillende andere sites in de vallei.

Bij de aardbeving kwamen meer dan 8.800 mensen om het leven.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees