‘Lyon-spits tekent voor vier jaar bij Standard’

‘Lyon-spits tekent voor vier jaar bij Standard’

Foto: Twitter

Standard heeft zijn nieuwe spits beet. Mohamed Yattara (21) komt over van de Franse eersteklasser Lyon voor een transfersom van zo’n 2,2 miljoen euro. Indien de Guinees international slaagt voor zijn medische tests, zal hij een contract van vier jaar ondertekenen op Sclessin. Dat schrijft La Dernière Heure.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Woensdagavond vonden Standard en Lyon een akkoord over een transfersom van zo’n 2,2 miljoen euro voor Yattara, weet La Dernière Heure. Als Yattara slaagt voor zijn medische tests, zal hij een contract voor vier seizoenen tekenen in Luik. De Guineeër wordt nu verwacht in Oostenrijk, waar de Rouches op stage zijn. Daar zal hij kennismaken met zijn nieuwe ploegmaats en de trainersstaf. Yattara kwam vooral in actie als invaller afgelopen seizoen, maar zou bij de Rouches een prima duo kunnen vormen met Ivan Santini. Yattara kon amper één keer scoren in de Ligue 1.

Standard is ook in blijde verwachting van de lang aangekondigde Benjamin Tetteh (18). De beloftevolle aanvaller zou zijn visum verkregen hebben, waardoor hij vrijdag in Luik verwacht wordt voor zijn medische tests.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.