tennishet nieuwsblad criterium - Vader en zoon Vandewalle in twee finales op TC Leliehof

‘Ik dubbel liever tegen mijn vader dan met hem’

© Vel

In de twee hoogste finales op het dubbeltornooi van TC Leliehof in Erps-Kwerps hield de dubbeltop van Tennis Wezemaal lelijk huis. Ze wonnen alles én ze verloren alles. Harry en Wouter Vandewalle stonden in beide kampen.

JOHN ROLAND MARIS

Meestal heb je voor twee finales dubbel mannen acht verschillende spelers nodig, verdeeld over een paar clubs. In de finales 90 en 60 punten op TC Leliehof kwamen alle spelers uit één club en er waren maar zes verschillende. Vader Harry en zoon Wouter Vandewalle speelden de hoogste finale tegen elkaar en de andere met elkaar.

‘Het is toevallig dat ik de ene won en de andere verloor. Toen had mijn vader last van de arm en ik van de tegenstanders’, grapt Wouter.

Die tegenstanders, Joren Claus en Jarich Windelinckx, speelden een dijk van een wedstrijd. Zij wisten bovendien dat hun clubgenoten Harry en Wouter een klein uurtje voordien nog een de slag waren in de andere finale. Ze besloten hen aan een stevige conditietest te onderwerpen, in het voordeel van hun club natuurlijk. Behalve Wouter speelt zowat iedereen in het eerste interclubteam van Tennis Wezemaal.

Kurt Beynen bijvoorbeeld, de dubbelpartner van Wouter in de hoogste reeks op Leliehof, trekt samen met Harry Vandewalle, tegenstander in die reeks zondag, de eerste ploeg naar stevige resultaten.

‘Zij speelden op Leliehof een wedstrijd in de wedstrijd’, aldus Wouter. ‘Dat leidde tot hoogstaand tennis waarin ikzelf en Arno De Cuyper, de dubbelpartner van mijn vader in die reeks, meegezogen werden. Vooral de supertiebreak was hevig. Kurt en ik haalden het daar nipt met 11/9.’

‘Het is prettig te winnen van clubgenoten en vooral van je vader. Dat is ook de reden waarom ik liever tegen hem speel dan met hem. In het eerste geval blijft de overwinning bovendien in de familie. In het tweede geval kan bij manier van spreken de hele familie verliezen. We spelen wel vooral tennis voor het plezier en de conditie, maar ook om het winnen op zich, zeker als het competitie-element erbij komt.’

Wouter Vandewalle zal dat laatste dit zomerseizoen nog in de praktijk trachten te brengen op onder andere het enkeltornooi van Lovanium waar hij in de kwartfinales zit, op het dubbeltornooi van TC De Vloer en op TC De Zeype. In september vat hij het zesde middelbaar wiskunde-wetenschappen aan het Monfortcollege in zijn woonplaats Rotselaar.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio