Froome opnieuw uitgefloten aan de start

Froome opnieuw uitgefloten aan de start

Foto: EPA

Chris Froome is niet geliefd in Frankrijk, zoveel is duidelijk. De geletruidrager werd voor de tweede dag op rij uitgefloten aan de start van de dertiende etappe in de Tour de France.

Tour de France op Sportwereld.be

Een gele trui die zelf aanvalt, iemand die steeds sympathiek overkomt in de media en daar ook tijd overmaakt én een renner die een uitgesproken menig heeft tégen dopinggebruik. Wat wil een wielerfan nog meer? En toch is Chris Froome niet geliefd.

Een buitenlander die de Tour domineert zien de Fransen niet graag, zelfs Eddy Merckx werd ooit door een fan in de lever geslagen. Bovendien doet de stijl van Froome - hoge trapfrequentie en agressief koersen - denken aan die van Lance Armstrong. En dat is in Frankrijk de duivel in persoon sinds bekend werd dat hij op oneerlijke wijze zeven keer in Parijs op het hoogste schavot stond.

Hoewel hij zich steeds probeert te verdedigen tegen de vele verdachtmakingen met cijfermateriaal, lijkt het een verloren strijd om alsnog geliefd te worden bij het Franse publiek...

Ook in Engeland ligt Froome overigens niet overal in de bovenste schuif. Dat heeft dan weer vooral te maken met het feit dat Froome destijds zich in de koers niet loyaal opstelde tegenover zijn kopman Bradley Wiggins. Ook buiten de koers kwamen de twee - en hun echtgenotes- niet goed overeen aan aangezien ‘Wiggo’ enorm populair was/is, moet ook Froome hier opboksen tegen sceptici.

Gelukkig zijn er nog altijd believers of positivo’s. Zij moedigen de Britse Keniaan wél aan en vragen hem om handtekeningen. Gelukkig maar.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.