Bevestigd: er komt een tweede dag voor The Big Slide

Bevestigd: er komt een tweede dag voor The Big Slide

The Big Slide in Salt Lake City Foto: rr

Antwerpen - Goed nieuws voor waterliefhebbers: er komt een extra dag voor The Big Slide, de langste waterglijbaan die deze zomer op de helling aan Park Spoor Noord wordt geplaatst. Op 15 en 16 augustus zal het populaire evenement doorgaan.

Sinds vrijdag 12 uur kan u tickets kopen. Het werd een zware stormloop want al snel raakte de site overbelast. Op twee uur tijd werd al twee derde van de tickets voor The Big Slide verkocht, niet veel later waren ze allemaal de deur uit.

'Dit overdonderende succes heeft de organisatoren er toe aangezet een extra dag glijplezier op zondag 16 augustus in te lassen', klonk het vrijdagnamiddag.

Door het grote aantal bezoekers lag de site van The Big Slide vrijdagmiddag al snel plat. Rond 15 uur was de site weer bereikbaar. Op de Facebookpagina van The Big Slide kunnen ook tickets worden gekocht.

Nauwelijks hellingen

The Big Slide is de Antwerpse variant op het Amerikaanse The City Slide. Het principe is even eenvoudig als spectaculair. Op een helling midden in de stad wordt een 300 meter lange, uit vinyl vervaardigde glijbaan uitgerold, waardoor water wordt gepompt. Resultaat: een waterpretpark midden in de stad.

Toch hadden Verhoeven en zijn compagnon Filip Pasmans één probleem: Antwerpen is plat. ‘Er zijn nauwelijks hellingen in onze stad’, zegt Verhoeven. ‘De enige locatie die echt geschikt is voor een dergelijk evenement is Park Spoor Noord. Daarom leggen we The Big Slide op het brede fietspad naast de helling van het Viaduct- Dam. Het stijgingspercentage varieert daar van 1,5 tot 4 procent. Dat is voldoende om een behoorlijke snelheid te halen.’

De glijbaan zelf start net na de bocht bovenaan de brug en daalt over een lengte van 300 meter af in de richting van de Italiëlei. ‘Een deel van het viaduct wordt verkeersvrij, zodat er ruimte is voor toeschouwers. Een rijvak blijft open, zodat het busverkeer afwisselend kan passeren. Op de grasweide van Park Spoor Noord, naast de glijbaan, komen er foodtrucks en een zomerbar en hippe dj’s zorgen voor muziek.’

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees