Reuzenopsinjoor wordt veiliger gemaakt na dubbele armbreuk Elin (5)

Reuzenopsinjoor wordt veiliger gemaakt na dubbele armbreuk Elin (5)

Foto: LDN

Mechelen -

Het beeld van de reuzenopsinjoor op het Sint-Romboutskerkhof in Mechelen wordt enkele meters opgeschoven, zijn (linker)hand wordt verdraaid en de benen worden ingekort. Dat allemaal om te voorkomen dat er nog ongevallen gebeuren met spelende kinderen.

De reuzenopsinjoor wordt op vraag van het stadsbestuur door de ontwerpers stevig onder handen genomen om het veiliger te maken. Tot dan blijft hij verboden terrein.

Zoals bekend zijn er de voorbije weken enkele kinderen van de polyesteren smijtpop gevallen. Elin (5) viel zo’n 2,5 meter naar beneden. In het ziekenhuis werd een dubbele armbreuk vastgesteld. De stad laat de makers van de attractie nu een aantal aanpassingen uitvoeren.

“De reuzenopsinjoor gaat om te beginnen een paar meters worden verschoven. Bijkomend gaan we ook de valdemping met kunstgras onder de linkerhand vergroten. De linkerhand van Opsinjoor zal eveneens worden verdraaid, om het opklimmen te bemoeilijken. Ook de benen van opsinjoor worden ingekort”, zegt schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld).

Bedoeling is dat Opsinjoor binnen enkele weken weer wordt vrijgegeven om beklommen te worden.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio