Standard stelt Yattara voor: ‘Ben energieke centrumspits’

Standard stelt Yattara voor: ‘Ben energieke centrumspits’

Foto: Photo News

Standard heeft de Guinese international Mohamed Yattara aangeworven, zo meldt de eersteklasser uit Luik vrijdag. De 21-jarige aanvaller komt over van Olympique Lyon en tekent een contract voor vier seizoenen op Sclessin.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Het heeft even geduurd, maar ik ben zeer blij dat de betrokken partijen een akkoord hebben gevonden’, zegt Yattara in een interview op de clubwebsite. ‘Ik ben een mobiele en energieke speler, die altijd in beweging is. Ik word het liefst uitgespeeld als centrumspits, maar kan ook op de flanken of zelfs als schaduwspits uit de voeten.’

De 17-voudige Guinese international, die bij Standard met rugnummer 10 zal spelen, genoot zijn opleiding bij Olympique Lyon. Yattara werd achtereenvolgens uitgeleend aan de Franse tweedeklasser Arles-Avignon (18 wedstrijden, 5 doelpunten), de eersteklasser Troyes (30 wedstrijden, 4 doelpunten) en de Franse tweedeklasser Angers (33 wedstrijden, 15 doelpunten). Het afgelopen seizoen behoorde hij tot de A-kern van Olympique Lyon. In 23 matchen liet hij 3 treffers optekenen.

De Rouches betalen twee miljoen euro voor de rechtsvoetige spits. Bij een eventuele doorverkoop passeert de Franse topclub nog eens langs de kassa.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.