Oeps: Tourkaravaan per ongeluk geflitst in Nederland

Oeps: Tourkaravaan per ongeluk geflitst in Nederland

Foto: EPA

Door een blunder van de Nederlandse politie zal de Tourkaravaan zijn passage bij onze Noorderburen niet licht vergeten. Daar waren ze vergeten de flitspalen uit te schakelen, waardoor verschillende auto’s in de karavaan geflitst werden. ‘Die boetes hebben we helaas al verstuurd’, reageerde een woordvoerder van het parket bij de NOS.

Tour de France op Sportwereld.be

De wagens reden zo’n zestig kilometer per uur, tien kilometer per uur sneller dan de snelheidslimiet van vijftig kilometer per uur die normaliter geldt op de weg waarover ze reden. In samenspraak met de politie hanteert de Tour echter zijn eigen verkeersregels, met een maximumsnelheid van tachtig kilometer per uur. Om dergelijke situaties te vermijden, moeten de flitspalen dus uitgeschakeld worden als de Tourkaravaan voorbijkomt, maar daar had de Nederlandse politie niet bij stilgestaan.

‘Die boetes hebben we helaas verstuurd en dat betekent dat we ze moeten terughalen’, vertelt een woordvoerder van het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) bij de Nederlandse openbare omroep NOS. ‘Mensen die een bekeuring hebben gehad, krijgen een brief van het Centraal Justitieel Incassobureau waarin staat dat de boete wordt verscheurd. En als ze al hebben betaald, krijgen ze hun geld terug.’

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.