Tien tips voor dag 3 van de Gentse Feesten

Tien tips voor dag 3 van de Gentse Feesten

Foto: -

Gent - Dag twee van de Feesten is gepasseerd. Op naar dag drie. Willen de beentjes nog mee? Natuurlijk wel. Profiteer van het mooie weer en trek vandaag eens wat vroeger de Feesten in, voor de nieuwe versie van het Artistiek aperitief bijvoorbeeld, dat nu aan het Veerpleintje plaatsvindt. Maar doe niet te zot, u wil het Feestenvuurwerk vanavond niet missen!

Tip 1: Willem Vermandere
21.30 uur Bij Sint-Jacobs

Ooit waren ze drie Vlaamse barden. Wannes Van de Velde in het Antwerps, Walter De Buck in het Gents en Willem Vermandere in het West-Vlaams. De lieve beeldhouwer uit de Westhoek blijft zo geëngageerd als in zijn jonge dagen, en kijkt nog steeds met de hoop op verandering naar de wereld. Een 75-jarige zonder cynisme, alleen al daarom is een optreden van Vermandere de moeite waard. En om al die nieuwe Gentenaars van 'Blanche en zyn peird' te horen roepen in hun thuistaal.

Tip 2: Norbert Detaeye
12 uur Braunplein

Je hoeft niet tot de Patersholfeesten te wachten om Norbert Detaeye te horen. De blues van de bewoner van de Patersholbuurt klinkt gebruikelijk begin augustus over het Kaatsspelplein, maar vandaag klinken de klanken van mardi gras uit New Orleans ook de onder stadshal ook. De beste manier om Feestendag 3 te laten beginnen, toch?

Tip 3: The Shakers
21.15 uur Sint-Baafsplein

Wat zou het Sint-Baafsplein zijn zonder The Shakers? Gentse rock- en soulcovers die altijd de handen op elkaar en de heupen in beweging krijgen. Maar naast het coverwerk kunnen The Shakers ook plukken uit eigen werk, uit hun cd Polished die vorig jaar verscheen.

Tip 4: CU2Play
22 uur Sint-Veerleplein

Zin in én 'Sunday Blooday Sunday' van U2 én 'Clocks' van Coldplay? Dan is het Veerleplein waar u moet zijn. CU2Play is een Belgische tributeband die het beste brengt van U2 en van Coldplay. Ook zaterdag te zien op de Groentenmarkt, overigens.

Tip 5: Guido Belcanto
22.45 uur Korenmarkt

Niemand doet in onze taal melancholie, romantiek en rock'n'roll beter in elkaar overvloeien dan Guido Belcanto. Na 30 jaar carrière is de lange haardoos grijs gekleurd, maar is de kwaliteit alleen maar verbeterd. De tournee rond zijn jongste plaat 'Cavalier Seul' brengt Belcanto vanavond naar de Korenmarkt.

Tip 6: Crazy Legs Lindy Hop
19.30 uur Baudelohof

De Gentse Feesten zijn meer dan kijken, je kan ook zelf doen op een podium. Nu de organisatoren van het Braunplein het geweer van schouder hebben veranderd, kunnen de lindy hopliefhebbers terecht in het Baudelohof. Voor liefhebbers van hoepelrokken en bretellen.

Tip 7: Artistiek aperitief
11.30 uur Sint-Veerleplein

Nico Burssens verhuist van de Lakenhalle naar het Veerleplein met zijn dagelijks artistiek aperitief. Een klapke en een drankje, en dat een uur lang. Vandaag gaat het over Gentse volkskunsten, met Noël Fack en Nico Lenny. De toegang is gratis.

Tip 8: Lucas Van den Eynde en Tiny Bertels
23.15 uur Laurentplein

Als acteur is Lucas Van den Eynde wereldberoemd in Vlaanderen. Maar zijn passie voor het zingen bracht hem ook al op menig podium. Samen met collega-actrice Tiny Bertels duikt hij in het oeuvre van zijn leermeester Wannes Van de Velde. 'Door het venster van den tram' is een reis die halthoudt bij zowel de poëzie van Van de Velde als zijn muziek.

Tip 9: Vuurwerk
23 uur Portus Ganda

Voor een 'schone bloemekee' moet u vanavond aan Portus Ganda zijn, waar traditioneel het Gentse Feestenvuurwerk wordt ontstoken. Best op tijd aanwezig zijn, want het kan druk worden in de omgeving van het Van Eyckzwembad.

Tip 10: The Beatles Revival
23.30 uur Sint-Baafsplein

De Tsjechische John, Paul, George en Ringo. Met de juiste outfits, kapsels en zelfs identieke apparatuur als de Beatles gebruiken, grasduint The Beatles Revival door de hits van de Fab Four. Aan u om te gaan schreeuwen als een bakvis voor het podium. Help.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio