Jolien D’hoore pakt eindzege BeNe Ladies Tour, slotrit voor Alison Tetrick

Jolien D’hoore is zondag eindwinnares van de BeNe Ladies Tour geworden. Haar leidersplaats kwam in de rit van zondag, over 115,1 km met start en aankomst in Zelzate, niet meer in gevaar. De 30-jarige Alison Tetrick (Optum) won de slotetappe, de Amerikaanse haalde het afgescheiden nadat ze een solo van zowat 30 kilometer afrondde. De Britse Lucy Garner werd tweede voor de Australische Chloe Hosking.

Een eerste kasseistrook na 18 kilometer zorgde ervoor dat het peloton in twee delen brak. Vanuit het eerste gedeelte ging Nel De Crits haar kans maar haar poging werd snel tenietgedaan en alles smolt opnieuw samen. Het bleef heel onrustig in de grote groep met diverse uitvalspogingen. Nog voor het ingaan van de zes plaatselijke ronden versnelde de Nederlandse Judith Bloem. Zij boekte een maximale voorsprong van één minuut op het jagende peloton. Celine Van Severen, Nel De Crits, de Australische Annette Edmondson, de Italiaanse Marta Bastianeli, de Duitse Ariane Horbach en de Zweedse Linnea Sjöblom sprongen naar Bloem toe maar op zowat 40 kilometer van de eindmeet was weer alles te herdoen.

Tot in volle finale de Amerikaanse Alison Tetrick haar duivels ontbond. De ploegen van Lotto-Soudal en Wiggle-Honda regelden het tempo in de grote groep. Tetrick bleef echter fiks doortrekken en haalde het uiteindelijk nog met 12 seconden voorsprong op de Britse Lucy Garner en de Australische Chloe Hosking.

De leiderspositie van Jolien D’hoore, die drie van de vier ritten won en in de slotrit als zestiende eindigde, kwam nooit in gevaar. In het algemeen klassement telt ze 23 seconden voor op de Nederlandse Floortje Mackaij en 46 op de Italiaanse Elena Cecchini. D’hoore volgt de Zweedse Emma Johansson op, die vorig jaar de eerste editie van deze BeNe Ladies Tour won.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.