WielrennenEliteDwars door de Vlaamse Ardennen in Erpe-Mere, Topcompetitie - Stijn Steels rondt ploegwerk van Topsport Vlaanderen-Baloise knap af

‘Met de hulp van Preben’

‘Met de hulp van Preben’

Stijn Steels was in Erpe Mere sneller dan Dimitri Claeys. Foto: Johnny De Saedeleer

Gent -

Dwars door de Vlaamse Ardennen in Erpe-Mere was een garantie voor topsport van een zuiver karaat. Tal van bekende hellingen in de Vlaamse Ardennen inspireerden tien vroege vluchters, met Stijn Steels aan boord, om snel de gashendel open te trekken.

Alexander Cools tekende voor de eerste aanval. Serge Dewortelaer en Timothy Dupont lagen vroeg in de wedstrijd aan de basis van de beslissende vlucht.

Aan de voet van de Berendries, de eerste helling van een lange reeks, pikten Matthias Vandewalle, Christophe Prémont, Gertjan De Vos, Sebastien Delfosse, Rob Peeters, Stijn Steels, Roy Jans en de Ier Conor Dunne aan. Voorin legde men er de pees op en dus klom de voorsprong op tot bijna 6’. Emiel Vermeulen en Niels Van Dorsselaer prikten even tegen en wat later deden Ruben Pols en Amaury Capiot hen dat na.

Half koers stak Dimitri Claeys een eerste keer de neus aan het venster met Tim Vanspeybroeck, Emiel Planckaert en Belgisch kampioen Preben Van Hecke.

Voorin loste eerst Vandewalle de rol en daarna ging het ook voor Dupont te snel. Op de Eikenberg maakten Claeys, Van Hecke en Floris De Tier zich los uit het peloton dat op dat ogenblik tegen een achterstand aankeek van 4’.

‘Tactisch hebben we het perfect gespeeld’, glunderde kampioen Van Hecke. ‘Met Steels voorin moesten wij niet rijden, maar toen Claeys zijn duivels ontbond, hebben we meteen gereageerd. Diep in de finale konden we helemaal voorin aansluiten nadat we een paar geloste renners hadden opgepikt. In de slotronde geraakten we met vijf voorop. Stijn moest Prémont in de gaten houden, ik hield Claeys aan de klap. Ondanks verschillende pogingen geraakte niemand weg.’

‘Ik draaide als eerste de laatste bocht uit. Prémont zette de spurt in, maar ik anticipeerde meteen. Enkel mijn ploegmakker Steels en Claeys kwamen er nog over. Eén en drie, we waren de beste vandaag.’

Dimitri Claeys, vorig jaar winnaar in Erpe-Mere, baalde.

‘Uiteraard had ik graag gewonnen. Net voor de spurt begon, haperde mijn versnelling even en dat kostte me twee à drie lengten, die ik niet meer kon goedmaken.’

‘Opnieuw tweede. In de Omloop botste ik op een beresterke Floris Gerts en nu op een sterk blok van Topsport Vlaanderen-Baloise. In koersen van dit niveau heb ik niets meer te bewijzen. Wat graag zou ik eens de topklassiekers bij de profs rijden. Of dat erin zit? Het is stil op de transfermarkt’, houdt Dimitri de boot af.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio