Mama

Mama's tonen met z'n allen hoe hun buik er echt uitziet

Mama's tonen met z'n allen hoe hun buik er echt uitziet

Foto: *

De Amerikaanse blogger Julie Bhosale heeft het moeilijk met foto's van sterren die meteen na hun bevalling poseren in maatje Victoria's Secret. Daarom documenteerde ze haar zwangerschap met eerlijke, niet-bewerkte blotebuikfoto's. Op Instagram lanceerde ze de hashtag #TakeBackPostPartum, waarop mama's solidair foto's van hun lichaam tijdens en na de zwangerschap delen.

Julie Bhosale is een voedingsdeskundige die op haar blog informeert over gezondheid en gezonde voeding, maar wil zich geen complexen over haar lichaam laten aanpraten. 'We leven in een maatschappij die elke dag foto's toont van vrouwen die bevallen zijn en er meteen weer stralend uitzien. Dat is geweldig, echt, Kate Middleton is fantastisch. Maar dit is een minderheid. Bij de meeste vrouwen verandert hun lichaam heel erg. Dat is eng, dat is hard en het kan je van streek maken, maar het is echt en normaal. We merken dat ook de media daar stilaan anders over berichten en daarom roep ik op om de realiteit te delen, het effect van de geboorte van een kind op je lichaam'.

 

 

Bhosale gaf zelf het goede voorbeeld en deelde foto's van haar buik tijdens en na de zwangerschap op haar blog, die snel door verschillende websites werden opgepikt. Daar lanceerde ze de hashtag '#TakeBackPostPartum' (vrij vertaald: je lichaam na de bevalling is van jou) om vrouwen op te roepen solidair te zijn en elkaar niet onder druk te zetten met onrealistische beelden van perfecte lichamen. De hashtag wordt ondertussen druk gebruikt op Instagram. 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees