Nietsvermoedend koppel filmt ravage MH17 minuten na de ramp

Nietsvermoedend koppel filmt ravage MH17 minuten na de ramp

Foto: BELGAIMAGE

Er is opnieuw een video opgedoken van het neergeschoten toestel van vlucht MH17. Op de beelden is te zien hoe een nietsvermoedend koppel de ravage voorbijrijdt met de wagen en de gruwel van dichtbij meemaakt.

Het koppel reed op 17 juli 2014 nietsvermoedend door Hrabove, in Oost-Oekraïne. Toen de vrouw plots een hevige brand zag in een grasveld, nam ze haar gsm om te filmen. ‘Wat is dit? Een bus, een vliegtuig, een helikopter?’, vraagt de man zich luidop af.

Wanneer ze de brandende wrakstukken naderen, begint de vrouw angstig te huilen. ‘Dit zijn mensen’, zegt haar man. ‘Overal liggen er mensen.’

De man beslist om even uit te stappen, maar gaat snel terug naar de wagen wanneer hij de gruwel ziet. Zijn vrouw dringt er op aan om terug te keren.

Deze beelden kunnen schokkend zijn:

298 slachtoffers

Op 17 juli 2014 werd een Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 neergeschoten bij het Oost-Oekraïense dorp Hrabove, in de oblast Donetsk. Alle 298 inzittenden, onder wie 196 Nederlanders en zes Belgen, kwamen om het leven. Naar alle waarschijnlijkheid is het toestel neergehaald door een BUK-raket, maar een jaar na de ramp is het nog steeds onduidelijk of de raketten werden afgevuurd door pro-Russische rebellen of door het Oekraïense leger.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees