Bel20 start nieuwe week met winst

Bel20 start nieuwe week met winst

De grootste dagwinst bij de elitewaarden was voor Telenet. Foto: BELGA

De Brusselse beurs heeft maandag een stapje vooruit gezet. De Bel20-index steeg 0,39 procent tot 3.849,12 punten. Van de twintig aandelen in de graadmeter eindigden er achttien met winst.

De grootste dagwinst bij de elitewaarden was voor Telenet, dat 1,74 procent verdapperde tot 51,47 euro. De telecom- en mediagroep kreeg een koopadvies van het beurshuis Kepler Cheuvreux, dat het koersdoel op 60 euro zette. Branchegenoot Proximus volgde met een bonus van 1,42 procent bij een slotkoers van 34,21 euro. De andere grote titels die aan de winnende hand waren, boekten een vooruitgang van minder dan 1 procent.

Op de brede markt sprong Picanol uit de band met een winst van 4,91 procent bij een slotkoers van 54,30 euro. KBC Securities trok het koersdoel voor de producent van weefgetouwen van 49 euro naar 57 euro op. Het beurshuis verwees daarvoor naar de grotere participatie die het Ieperse bedrijf heeft opgebouwd in Tessenderlo en de waardestijging bij het chemieconcern.

Fagron dikte 2,95 procent aan tot 43,86 euro. Dankske Bank verhoogde haar belang in de verdeler van magistrale bereidingen voor de apotheek tot 3,11 procent. Het is daarmee de vijfde belangrijkste aandeelhouder van de onderneming.

Sioen veerde 2,45 procent op tot 15,50 euro. De producent van technisch textiel werd meegezogen door het bod dat een consortium onder leiding van het investeringsfonds Gilde uitbracht op zijn Nederlandse branchegenoot Ten Cate.

Bij de verliezers viel Umicore op. Het materialenbedrijf leverde 1,59 procent in om af te sluiten op 42,96 euro. Net als andere grondstoffenbedrijven leed het onder de neerwaartse prijsdruk op deze materialen. Op de tweede rij kon Nyrstar het verlies beperken tot 0,36 procent bij een slotkoers van 3,07 euro.

Ook Resilux moest achteruit. De producent van verpakkingen zakte 2,30 procent tot 166,00 euro. Het was de eerste malus na negen opeenvolgende winstdagen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees